Orientační nabídka


 

Jak pomáhat dětem jako obětem trestných činů poradila odborná konference

01
Účastníci odborné konference Děti jako oběti trestných činů dnes zaplnili konferenční sál krajského úřadu. Přivítat je přišel 1. náměstek hejtmana Martin Klika, který nad konferencí převzal osobní záštitu, spolu s vedoucí odboru sociálních věcí Petrou Lafkovou. Konferenci uspořádala Prosapia, z. ú., společnost pro rodinu ve spolupráci s Probační a mediační službou České republiky.
Tisková zpráva z 6. listopadu 2018
 

 
 

„Téma, které tu dnes společně řešíme, je vážné a mívá vážné dopady. Proto je důležitá vzájemná spolupráce všech zainteresovaných subjektů. Věřím, že nové poznatky z konference tuto spolupráci zlepší, pomohou při práci, ale hlavně zlepší situaci dětí jako obětí trestných činů,“ řekl na úvod náměstek Martin Klika.

 

Mezi přednášejícími byli nejen zástupci pořádajících organizací, ale také představitelé Policie České republiky, Krajského státního zastupitelství v Ústí nad Labem, dále lékařka, psycholog, terapeut a další, kteří s oběťmi trestných činů pracují.

 

Dítě má status zvlášť zranitelné oběti. Jako každá jiná oběť má potřebu bezpečí a sdílení. Lidé, kteří s ním při řešení trestného činu přicházejí do kontaktu, musí mít velkou míru empatie a respektovat individuální velikost a způsob prožívání. Podstatou této práce je náprava poškozených mezilidských vztahů.

1
Náměstek Martin Klika přivítal přítomné a konferenci zahájil

2

3
Dva z řečníků, v horní řadě Jan Müller z Prosepia a dole Jan Vodvárka z Probační a mediační služby ČR

4

 

 

 

 

 
Zodpovídá: Mgr. et Mgr. Magdalena Fraňková
Vytvořeno / změněno: 6.11.2018 / 6.11.2018
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém