Orientační nabídka


 

Jak zatraktivnit stará panelová sídliště? Odpověď najdete s ReNewTown

rnt
Regionální rozvojová agentura Ústeckého kraje, a. s. (RRA ÚK) se zapojila do dalšího mezinárodního projektu, který si klade za cíl posílit rovnoměrný rozvoj měst v bývalých socialistických zemích prostřednictvím snižování disparit mezi městskými částmi, které byly vybudovány za socialistické éry.
 

Odkazy


 
 

Projekt se prezentuje pod zkratkou ReNewTown (New post-socialist city: Competitive and Attractive, v předkladu Nové postsocialistické město: konkurenceschopné a atraktivní), byl oficiálně zahájen ve Varšavě na jaře 2011 a potrvá do března 2014. Do projektu se zapojilo celkem 8 partnerů z pěti zemí (Polsko, Česká republika, Slovensko, Německo a Slovinsko), vedoucím partnerem je Polish Academy of science, Stanislaw Leszczycki Institute of Geography and Spatial Oganisation z Varšavy (Polsko). Celkový rozpočet projektu činí cca 1,5 mil. eur, z čehož téměř 1,3 mil. eur bude financováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF) prostřednictvím Operačního programu Central Europe (3. výzva).

Součástí prvního projektového setkání bylo mimo jiné technické školení pro partnery projektu v problematice řešení veřejných prostranství a poznávací návštěva v městské čtvrti Ursynów, kde účastníci moli shlédnout, jak proběhla regenerace panelového sídliště, které bylo vybudováno v době socialismu a na které byla navázána postsocialistická výstavba sídlišť zaměřená na komunitní život obyvatel.

O postupu realizace projektu bude veřejnost informována na webových stránkách RRA ÚK (www.rra.cz) a v brzké době také na webových stránkách projektu. Pravidelně bude také rozesílán elektronickou formou tzv. Newsletter projektu. V případě zájmu zařazení do databáze kontaktujte prosím Mgr. Danu Krejsovou (krejsova@rra.cz). Více informací o partnerech projektu naleznete v dokumentu Newsletter No. 1.

Více informací o OP Cental Europe naleznete na http://www.central2013.eu/.

1

2

3

č
Příklad revitalizace sídlištního komplexu

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 4.7.2011 / 4.7.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém