Orientační nabídka


 

Jana Vaňhová ocenila práci ředitele Dušana Špičky

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
S kyticí
Ředitele Regionálního muzea v Teplicích, p.o., Dušana Špičku, přijala v pondělí 9. února na krajském úřadu hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová. Poděkovala mu za dlouholetou práci v oblasti kultury a muzejnictví obzvlášť
 

 
 

Tisková zpráva z 9. února 2009

Dušana Špičku, ředitele Regionálního muzea v Teplicích, krajské příspěvkové organizace, přijala dnes dopoledne hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová. Neformálního setkání byli přítomni též radní kraje Jana Ryšánková, která má v gesci mimo jiné oblast kultury, a vedoucí odboru kultury a památkové péče krajského úřadu Petr Novák.

   Hejtmanka pozvala ředitele Špičku, aby ocenila jeho dlouholetou práci, která byla v závěru minulého roku zvýrazněna také Cenou ministerstva kultury ČR za přínos k rozvoji české kultury v roce 2008. Vyznamenání převzal PhDr. Dušan Špička z rukou českého ministra kultury Václava Jehličky. Jak stálo ve zdůvodnění udělené ceny, ředitel teplického muzea dokázal tuto instituci pozvednout mezi významná kulturní centra nejen Ústeckého kraje. Ministr ocenil rovněž osobní podíl dr. Špičky na pořádání mnoha expozic, mj. Češi a Němci –sousedé v EU, Návrat královny Judity a d.

   Také Jana Vaňhová spolu s radní Bc. Janou Ryšánkovou poděkovaly Dušanu Špičkovi za jeho dlouholetý přínos k rozvoji kultury našeho kraje. Například za to, že se pod jeho vedením vypracovalo Regionální muzeum v Teplicích mezi centrální muzejní instituci Ústeckého kraje nejlépe obsazenou špičkovými odborníky. Všichni zúčastnění hovořili také o co nejširším využití stálých muzejních expozic pro naši veřejnost (až 25 tisíc návštěvníků ročně), o publikační a odborné činnosti pracovníků muzea nebo o jeho součásti – Muzeu v Krupce či depozitáři v Sobědruhách.

            Hejtmanka Jana Vaňhová vyslechla s upřímným zájmem plány muzea do dalšího období  a samozřejmě se zajímala i o publikační činnost a zájmy Dušana Špičky, který je také známý jako umělecký fotograf i v mnoha evropských zemích.    

Připravil Zbyněk Šebesta,

oddělení tiskových informací,

kancelář hejtmana Ústeckého kraje,

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.: 475 657 742, sebesta.z@kr-ustecky.cz

www.kr-ustecky.cz

Přijetí na hejtmanství
Kytice pro paní hejtmanku z rukou ředitele Dušana Špičky. Na snímku je rovněž členka Rady Ústeckého kraje Jana Ryšánková

 

V kanceláři
Zleva: J. Ryšánková, D. Špička a vedoucí odboru kultury a památkové péče Krajského úřadu Ústeckého kraje dr. Petr Novák

Hejtmanka Jana Vaňhová
Hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová 

D. Špička
Už jedenadvacátý rok je dr. D. Špička v teplickém muzeu...

 

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 9.2.2009 / 9.2.2009 | Zveřejnit od-do: 9.2.2009-8.3.2009
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém