Orientační nabídka


 

Japonští investoři se sešli se starosty měst a obcí Ústeckého kraje

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Japonští investoři se sešli se starosty měst a obcí Ústeckého kraje
Náměstek hejtmana Ústeckého kraje Petr Fiala se v Žatci setkal se starosty měst a obcí a zástupci japonských investorů, kteří míří na průmyslovou zónu Triangle. Setkání zprostředkovala agentura CzechInvest, která chtěla starosty informovat o dění na zóně Triangle, seznámit je s aktuálním stavem investičních projektů a zároveň požádat o maximální spolupráci.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 27.7.2006

 

Japonští investoři se sešli se starosty měst a obcí Ústeckého kraje

 

Náměstek hejtmana Ústeckého kraje Petr Fiala se v Žatci setkal se starosty měst a obcí a zástupci japonských investorů, kteří míří na průmyslovou zónu Triangle. Setkání zprostředkovala agentura CzechInvest, která chtěla starosty informovat o dění na zóně Triangle, seznámit je s aktuálním stavem investičních projektů a zároveň požádat o maximální spolupráci.

     Firmy IPS Alpha a Hitachi budou na zóně u Žatce vyrábět panely pro televize a televizory s LCD obrazovkou. Oba dva investoři slibují ve svých továrnách zaměstnat 2.000 lidí. Dále se vedou jednání s dalším výrobcem, který by zaměstnal další 2.000 osob. Počítá se také s příchodem dodavatelů součástek do nejmodernějších televizí, kteří by pro svou výrobu potřebovali 1.000 zaměstnanců. Jak uvedli zástupci agentury CzechInvest, v plánu je také rozšíření výroby již existujících japonských investorů v okolí a navýšení počtu zaměstnanců o 1.000 lidí. Znamená to, že během 4 let by v okolí Žatce přibylo až 8.000 nových pracovních míst. „Je to obrovská šance pro rozvoj kraje a snížení nezaměstnanosti,“ uvedl náměstek hejtmana Petr Fiala.

     Zásadním úkolem pro naplnění těchto plánů je řešení lidských zdrojů. Proto byla vytvořena pracovní skupina, spolupracující s Úřady práce, odbornými školami a učilišti a vysokými školami v Ústeckém kraji. První nábory zaměstnanců se zaměří na absolventy středních škol a zejména na nezaměstnané v okruhu 30 km od Žatce. Manažer pro rozvoj lidských zdrojů firmy IPS Alpha uvedl, že práce je vhodná i pro ženy a že nemají žádné věkové limity pro nábor nových zaměstnanců. Investoři počítají s rekvalifikacemi nových pracovníků, zaměstnanci na manažerských postech budou školení v Japonsku.  

     IPS Alpha chce zahájit výrobu v březnu až dubnu 2007. Investor chce televizory s LCD obrazovkami vyrábět tak, aby byl dostatečně zásobován předvánoční trh v celé Evropě. „Každý by si měl příští rok přát k Vánocům televizi ze Žatce,“ řekl Petr Fiala.

 

připravila : Šárka Roudnická, tisková mluvčí

kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 756, 737 203 663

roudnicka.s@kr-ustecky.cz     

   

        

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 27.7.2006 / 27.7.2006 | Zveřejnit od-do: 27.7.2006-27.8.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém