Orientační nabídka


 

Jaroslav Foldyna přijal poslankyni Evropského parlamentu C. A. Krehl

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
 

 
 

Jaroslav Foldyna přijal poslankyni Evropského parlamentu C. A. Krehl

Tisková zpráva ze dne 31.7.2002

Energetika, labská vodní cesta, dálnice a samozřejmě vztahy mezi Čechy a Němci – to byly hlavní otázky, o nichž dnes (středa 31.7.2002) diskutoval první zástupce hejtmana Jaroslav Foldyna s poslankyní Evropského parlamentu Constance Angelou Krehlovou.  Schůzky se zúčastnili též další členové pracovní skupiny pro rozšiřování Evropské unie na východ, poslanec Vladimír Laštůvka a někteří zastupitelé Ústeckého kraje. „Vztahy s Evropskou unií jsou pro tento kraj obzvlášť důležité – krajská samospráva například cítí nutnost zintenzivnit svoje snahy o čerpání strukturálních fondů. Máme mnoho témat k diskusi,“ konstatoval Jaroslav Foldyna.

C. A. Krehl uvedla, že je na pracovní cestě v příhraničních oblastech České republiky a společně se svými kolegy se zajímá o to, jak dalece jsou jejich obyvatelé připraveni na vstup do Evropské unie a co je ještě nutné připravit. Zároveň zmínila nedávnou výzvu Saského zemského sněmu, která podmiňovala vstup některých zemí do EU zrušením Benešových dekretů. „Takovou podmínku považuji za kontraproduktivní. Benešovy dekrety nejsou aktuálním právem, měly by být označeny za část historie dotčených zemí. Doufám, že vztahy mezi Českou republikou a Saskem nebyly touto diskusí poškozeny,“ zdůraznila C. A. Krehl.

Pokud jde o evropskou  společnou budoucnost, konstatoval poslanec V. Laštůvka, že v České republice je bohužel veřejné mínění chladnější, pokud jde o podporu vstupu ČR do EU, a stále větší procento obyvatel je nerozhodnuto. Za problematické body způsobující ochlazení zájmu označil volný pohyb pracovních sil, společnou zemědělskou politiku a finanční rámec rozšíření EU. „Nabídky z Bruselu pro nás nejsou přijatelné,“ dodal.

Připravila: Mgr. Romana Konečná, tisková mluvčí Ústeckého kraje

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 31.7.2002 / 31.7.2002 | Zveřejnit od-do: 31.7.2002-31.10.2002
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém