Orientační nabídka


 

Je čas na přípravu přeshraničních projektů

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
3
Odbor regionálního rozvoje Krajského úřadu Ústeckého kraje v současné době organizuje semináře k programu Přeshraniční spolupráce Svobodný stát Sasko – Česká republika. Ve čtvrtek 12. března proběhl v Ústí nad Labem již druhý seminář.
 

 
 

Tisková zpráva ze dne 13. března 2015

Premiéru měly semináře před týdnem v Rumburku. O obě akce byl velký zájem a tak informace o novém programu již získalo více než sto zájemců. Hlavní přednášející, ing. Josef Žid z Ministerstva pro místní rozvoj ČR, který zodpovídá za program za Českou republiku, si umí udržet pozornost posluchačů po celou dobu trvání semináře. Zajímavým způsobem seznámí posluchače s hlavními cíli programu i s konkrétními aktivitami, na které bude možné získat dotace v tomto programu. Jedná se zejména o aktivity, které snižují rizika a škody při živelních pohromách, péče o životní prostředí, vzdělávání na všech stupních a spolupráce různých organizací na obou stranách hranice včetně euroregionů a tzv. fondu malých projektů. Přestože Program dosud není schválen, očekává se, že ho Evropská komise do poloviny roku 2015 schválí. Zároveň se zpracovávají všechny prováděcí dokumenty, jako jsou Příručka pro žadatele, Příručka pro příjemce, Realizační dokument a dolaďuje se elektronická žádost o dotaci. Sečteno, podtrženo, je nejvyšší čas na přípravu projektů. Očekává se, že v červenci 2015 by mohla být vyhlášena výzva k předkládání projektových žádostí do programu a koncem roku 2015 by mohly být Monitorovacím výborem schváleny první žádosti.

Ti, kteří nestihli první dva semináře, mají ještě šanci, zúčastnit se seminářů v Lounech (26. března) na Moldavě (3. dubna) a v Chomutově (23. dubna). Je třeba se přihlásit ing. Holečkové na e-mail: holeckova.m@kr-ustecky.cz

Připravil Odbor regionálního rozvoje KÚÚK

1

2






 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 13.3.2015 / 13.3.2015 | Zveřejnit od-do: 13.3.2015-12.4.2015
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém