Orientační nabídka


 

Jediná felinoterapeutická třída je v Ústí nad Labem

001
Speciální základní škola, mateřská škola a praktická škola, Pod Parkem, Ústí nad Labem, jejímž zřizovatelem je Ústecký kraj, nabízí ve svém areálu několik druhů zooterapie. Nově poskytuje felinoterapii - terapii za přítomnosti koček. O službu je velký zájem. Novou třídu si prohlédli hejtman Oldřich Bubeníček a Dagmar Waicová, předsedkyně Výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost ZÚK.
Tisková zpráva z 22. února 2013
 

 
 

„Děti velmi dobře reagují na kontakt s našimi kocoury. Na vlastní oči sledujeme, jak významný vliv mají nejen na psychiku žáků, ale také na jejich motorické schopnosti,“ zdůrazňuje ředitelka školy Martina Brhelová. Momentálně má k dispozici tři kočky. Jednoho z nich, výstavního šampiona Valdu, věnovala zařízení provozovatelka chovatelské stanice Eminus Vladimíra Reinhartová.

 

Děti s hendikepem se felinoterapii věnují v rámci svého individuálního vzdělávání, především pro ně představuje alternativu hodin tělocviku, kterých se nemohou kvůli postižení účastnit. Kromě felinoterapie škola nabízí také canisterapii, tedy terapii za přítomnosti psů. K dispozici jsou v zařízení také králíci. „Jsem rád, že naše škola hledá nové způsoby terapií pro hendikepované děti a neustále rozšiřuje nabídku svých služeb,“ řekl při návštěvě Oldřich Bubeníček.

 

V rámci prohlídky si mohli hosté slavnostního otevření speciální třídy vidět průběh zooterapie, a to za přítomnosti jedné kočky a jednoho psa. Momentálně školu navštěvuje na dvě stě padesát dětí, z nichž zooterapii využívá šedesát. Za měsíc čeká část areálu rozsáhlá rekonstrukce, která si vyžádá mimořádná opatření. Opravy by měly být hotové v září.

 

O felinoterapeutickou třídu se zajímala také Česká televize, která ve škole natáčela reportáž pro pořad Chcete mě. Vysílat se bude 3. března.

 

Připravila:

Mgr. Alena Tichá

oddělení tiskových informací

Kancelář hejtmana Ústeckého kraje

Tel.: 475 657 741, 777 499 822

ticha.a@kr-ustecky.cz

01
Slavnostního přestřihnutí pásky se ujali náměstkyně ústeckého primátora Zuzana Kailová

a hejtman Oldřich Bubeníček.

01
Slavnostního otevření se zúčatnily také předsedkyně Výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost ZÚK Dagmar Waicová a bývalá majitelka věnovaného kocoura Vladimíra Reinhartová (zcela vlevo).

01
Ředitelka školy Martina Brhelová

01
Kocour Valda

01
Pavlínka hostům spolu s felinoterapeutkou předvedla, jak se o Valdu stará.

01
Za to dostala od hejtmana diplom.

01
Zooterapie kočkou a psem najednou

 
Zodpovídá: Mgr. Alena Tichá
Vytvořeno / změněno: 22.2.2013 / 22.2.2013
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém