Orientační nabídka


 

Jednání o spolupráci s čínskými investory

cn
Ve středu 13. května se na krajském úřadu uskutečnilo setkání hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka s potenciálními čínskými investory. Schůzka se konala na pozvání hejtmana u příležitosti návštěvy vedení firmy Shanghai Maling Aquarius v ČR.
 

 
 

Důvodem setkání bylo prohloubení vtahů a česko-čínské spolupráce v rámci Ústeckého kraje s cílem rozvíjet čínské investice v ÚK. „Vítám informaci o úvahách rozšířit závod v Hrobčicích, který vybudovala a provozuje čínská společnost Shanghai Maling,“ řekl v úvodu hejtman Oldřich Bubeníček a připomněl spolupráci kraje s čínskou provincií Anhui.

Hejtman prezentoval zájem kraje o aktuální situaci jediného čínského investora v kraji a zájem o možné rozšíření výroby v ÚK, tedy tvorbu dalších pracovních míst. Hejtman rovněž nabídl prostřednictvím firmy Shanghai Maling spolupráci i dalším potenciálním čínským investorům. Seznámil představitele firmy se záměrem uspořádat Podnikatelské fórum Ústeckého kraje k prezentaci investičních možností kraje novým potenciálním podnikatelům.

Čínskou delegaci vedl pan Ma Yongjian, prezident společnosti Shanghai Maling Aquarius. Vedle dalších čínských vrcholových manažerů se jednání zúčastnil i Jan Vančura, který je výkonným ředitelem společnosti Shanghai Maling Czech v Hrobčicích. Setkání byla přítomna i Gabriela Nekolová, regionální zástupkyně zmocněnce vlády a místopředsedkyně HSR-ÚK a Tomáš Vavrečka, ředitel divize zahraničních aktivit agentury CzechInvest.

Historie výroby konzervovaného masa pod značkou SHANGHAI MALING sahá až do roku 1930, za tuto dobu se tyto produkty staly jedny z nejprodávanějších v jihovýchodní Asii (50% produktů se značkou Maling se vyváží do více jak 80 zemí světa, včetně zemí EU a Severní Ameriky). V současné době produkuje značka SHANGHAI MALING více než 100 různých výrobků.

Společnost patří do skupiny Bright Food Group Co., Ltd., která sdružuje 29 společností s širokým polem působnosti od potravinářského a zemědělského průmyslu až po turismus v Šanghajském regionu. V současné době je Bright Food Group Co., Ltd. největší potravinářskou společností a současně i hlavním výrobcem cukru a mléka v Číně.

V roce 2008 dokončila společnost SHANGHAI MALING AQUARIUS Co., Ltd. výstavbu nového výrobního závodu pro výrobu konzervovaného masa v Ústeckém kraji, tento závod je tak schopen vyrábět čtyři tisíce tun finálních produktů ročně. Všechny produkty jsou tedy v souladu s normami EU. Mezi hlavní produkty tohoto nového evropského závodu patří vepřový luncheon meat a vepřová šunka, jsou to produkty s nejdelší tradicí mezi výrobky značky Shanghai Maling, které také získaly několik čínských i mezinárodních ocenění. Část celkové produkce zůstává na českém trhu a zbytek se vyváží do jiných evropských i asijských zemí.

Připravil: OMK a HSR-ÚK

cn1
Zprava: Za společnost Shanghai Maling Czech Jiří Vančura, Executive Director a Heng Qidong, CEO, dále za společnost Shanghai Maling Aquaruis prezident Ma Yongjian, CEO Shen Weiping a Manager Gu Xiangyi

cn2
Zprava: hejtman Oldřich Bubeníček, Gabriela Nekolová, místopředsedkyně HSR-ÚK a Aleš Tallowitz, vedoucí oddělení podpory průmyslu a podnikání KÚÚK

 

 

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 14.5.2015 / 14.5.2015
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém