Orientační nabídka


 

Jednání o statutu komplexního onkologického centra mezi Krajskou zdravotní a ministerstvem zdravotnictví budou pokračovat

1
Dnešní jednání zástupců Ústeckého kraje a Krajské zdravotní, a. s. se zástupci Ministerstva zdravotnictví ČR na téma zachování statutu komplexního onkologického centra nedospělo ke konečné dohodě, uzavřené ale není. Jednání skončilo dohodou o další vzájemné komunikaci mezi Krajskou zdravotní, a. s. a Českou onkologickou společností, potažmo Ministerstvem zdravotnictví ČR.
 

 
 

Tisková zpráva z 10. února 2012

 

"Vítám iniciativu pana ministra Hegera k rychlému jednání o jediném komplexním onkologickém centru v Ústeckém kraji. Věřím, že příslib dalších jednání a prošetření celé záležitosti skončí ponecháním statutu, který umožní pacientům z našeho kraje stejný rozsah zdravotní péče, jaký se dostává občanům v ostatních regionech," uvedla Jana Vaňhová, hejtmanka Ústeckého kraje, v reakci na jednání s ministrem Hegerem.

 

"Dnes se bohužel nepodařilo dojít ke konečnému vyřešení situace panující kolem statutu našeho jediného komplexního onkologického centra. Přesto jsem rád, že se ministr zdravotnictví problematice operativně věnoval, a věřím, že dohodnutá jednání mezi Krajskou zdravotní a Českou onkologickou společností povedou k vyjasnění nesrovnalostí a k zachování biologické léčby v našich nemocnicích," řekl k dnešnímu jednání na ministerstvu zdravotnictví Mgr. Radek Scherfer, předseda představenstva Krajské zdravotní, a. s.

 

Dnešní jednání na ministerstvu zdravotnictví bylo vyvoláno v souvislosti se záměrem odejmutí statutu komplexního onkologického centra Masarykově nemocnice v Ústí nad Labem. Pacienti by tak přišli o nejmodernější a nejúčinnější metody léčby rakoviny tzv. biologickou léčbou, za kterou by museli dojíždět do jiných krajů nebo Prahy.

 

Připravil:

Jiří Vondra, KZ a.s.

 
Zodpovídá: Mgr. Magdalena Hanáčková
Vytvořeno / změněno: 10.2.2012 / 10.2.2012
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém