Orientační nabídka


 

Jiří Paroubek a jeho strašidla

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Vyjádření náměstka hejtmana Ústeckého kraje Petra Fialy k článku "Paroubek - největším problémem je zdravotnictví a doprava" Vyšlo v okresních mutacích Deníků dne 17. května (autor: káč/inzerce)
 

 
 

Vyjádření k článku „Paroubek – největším problémem je zdravotnictví a doprava“

Vyšlo v okresních mutacích Deníků dne 17. května (autor: káč/inzerce)

 

Vyjádření náměstka hejtmana Ústeckého kraje Petra Fialy:

 

Jiří Paroubek a jeho strašidla

 

V poslední době je možné zaznamenat v našem regionu zvýšený výskyt strašidel. Neobjevují se sama od sebe, narážím na ně zpravidla v souvislosti s poslancem Jiřím Paroubkem. Pan poslanec je totiž většinou takříkajíc vytáhne z rukávu při některé své návštěvě nebo prezentaci v regionálním tisku. Naposledy se hned dva takoví bubáci objevili v souvislosti s návštěvou Jiřího Paroubka v mostecké nemocnici; jednomu bychom mohli říkat „Rozprodávání nemocnic“ a druhému „Rušení nemocničních oddělení“. Obě figurky Jiří Paroubek nasazuje v souvislosti se zdravotnictvím pravidelně a rozhodně nejen v našem kraji. Snaží se jimi vyděsit občany a nakukat jim, že doplatí na změny, které krajská samospráva chystá. Jako všechna strašidla jsou i bubáci „Rozprodávání nemocnic“ a „Rušení nemocničních oddělení“ výmysly a fantazie. Chystaná změna organizace zdravotní péče v našem kraji rozhodně není privatizací ani přípravou na ní. Kraj chce sdružit své nemocnice do jedné akciové společnosti, aby vytvořil silnou a stabilní organizaci – akciovou společnost Krajská zdravotní a.s.- kterou bude stoprocentně vlastnit. Taková organizace dokáže nejen zajistit pro občany zdravotní péči na stávající úrovni, ale také ji do budoucna rozvíjet a modernizovat. Velká a silná organizace, spojující krajské nemocnice do jednoho celku, může lépe vyjednávat se zdravotními pojišťovnami nebo distributory léčiv a dalšího zdravotnického materiálu či služeb a získat například výhodnější podmínky pro nákup. Ušetří tak peníze, které může následně použít na svůj rozvoj, například na nákup nových přístrojů. Kraj rozhodně nechce masivně rušit některá oddělení v nemocnicích nebo nějak omezovat zdravotní péči, jsme si dobře vědomi toho, že rozsah péče o zdraví občanů musí být zachován a to je také jedna z podmínek chystané změny v krajském zdravotnictví, daná Zastupitelstvem Ústeckého kraje.

Výhody však Jiří Paroubek vidět nechce, místo toho se snaží vyděsit občany tím, že prohlašuje, že ODS chce nemocnice rozprodat a tvrdí, že sociální demokraté něco takového nikdy nepodpořili a nepodpoří. Chtěl bych připomenout, že v našem kraji k prodeji nemocnice, která jako příspěvková organizace patřila kraji, již došlo a zastupitelé za sociální demokracii pro něj zvedli ruku. Šlo o prodej nemocnice v Lounech v minulém volebním období. Není se ovšem možné divit, že Jiří Paroubek tuto informaci nemá, je v našem kraji nový a tak se v některých věcech hůře orientuje. Možná se to snaží zamaskovat a i proto vytahuje na občany kraje svá strašidla a snaží se je lekat.

Jeho styl bohužel okoukali a využívají i někteří z regionálních sociálních demokratů a tak například Petr Benda, předseda krajské ČSSD, vymyslel speciální strašidlo pro lékaře, zdravotníky a zaměstnance nemocnic – „Přesunování zaměstnanců“. Tenhle bubák má všechny, kteří pracují v nemocnicích, a hlavně lékaře, postrašit tím, že je bude bez dohody běžně v rámci spojených krajských nemocnic přesunovat z jedné nemocnic do druhé, podle toho jak se to bude vedení hodit. Tohle strašidlo, mimochodem dobře vymyšlené, je naprostý nesmysl. Kraj a ani vedení Krajské zdravotní a.s. rozhodně nebude mít zájem na tom, aby rozbil team v jedné z nemocnic na úkor jiné. Bylo by to vytloukání klínu klínem a něco takového rozhodně nepřipadá v úvahu.

Zdravotnictví je moderní obor a myslím, že strašidla do něj nepatří. Je to příliš vážné téma na to, aby do diskuse nad ním někdo zatahoval bubáky a děsil jimi veřejnost, a to jen proto, že se z obav občanů snaží vytěžit politický profit. Pan Paroubek a jeho kolegové ze sociální demokracie by na to neměli zapomínat.

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 25.5.2007 / 25.5.2007 | Zveřejnit od-do: 25.5.2007-25.6.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém