Orientační nabídka


 

Jiří Šulc a Zděnek Lavička propagovali v Izraeli turismus, obchod, investiční příležitosti a vzdělání

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Podnikatelské mise s ministrem pro místní rozvoj Pavlem Němcem, která se konala ve dnech 22. až 26. února, se za Ústecký kraj zúčastnili také hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc a jeho náměstek Zděnek Lavička. V misi byli zástupci krajských i obecních samospráv z krajů Ústeckého, Karlovarského, Pardubického, Královéhradeckého, Středočeského a Moravskoslezského.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 1.3.2004

 

Podnikatelské mise s ministrem pro místní rozvoj Pavlem Němcem, která se konala ve dnech 22. až 26. února, se za Ústecký kraj zúčastnili také hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc a jeho náměstek Zděnek Lavička. „Měl jsem o obchodní misi jiné představy, takže jsme zpočátku měl pocit, že to je ztráta času, ale nakonec se mi podařilo prosadit několik jednání, takže jsem se vrátil spokojený,“ komentoval misi hejtman. V misi byli zástupci krajských i obecních samospráv z krajů Ústeckého, Karlovarského, Pardubického, Královéhradeckého, Středočeského a Moravskoslezského.

            Česká delegace například nezasadila strom, i když jde o tradici, od níž se většinou významné návštěvy Izraele neodchylují - každý zasadí stromeček jako symbol na obnovu fauny a flory v Izraeli. Podle původního protokolu mise měl rovněž každý její účastník zasadit strom.  „Sázení se nekonalo, tak jsem požádal česko-izraelskou komoru, aby mi zařídila osobní setkání s velvyslancem České republiky v Izraeli Petrem Žantovským. Povedlo se a při té schůzce jsme si dohodli spolupráci s oblasti turistického ruchu, další podrobnosti kolem univerzitního města Terezín a návštěvu pana velvyslance v Ústeckém kraji při příležitosti konání letošní Terezínské tryzny. V Izraeli mají velký zájem o návštěvy v lázeňských oblastech kraje, ale také o Česko-saské Švýcarsko, o města, kde jsou synagogy a samozřejmě o Terezín,“ říká J. Šulc.

                            Jiří Šulc i Zděnek Lavička jeli do Izraele vybaveni materiály, které prezentují Ústecký kraj, jeho turisticky atraktivní místa i průmyslové zóny. Některá jednání se týkala možné obchodní spolupráce českých a izraelských firem. Součástí mise byla také návštěva galavečera k veletrhu Israeli Tourims Organizations. Tento veletrh otevřel za účasti české delegace izraelský ministr turismu Benny Elon (veletrh se koná jednou za tři nebo čyři roky a je obdobou českého veletrhu Regiontour). Česká delegace zde měla možnost setkat se s tamějšími významnými podnikateli v oblasti cestovního ruchu v Izraeli. Následně byla v Tel Avivu oficiálně otevřena kancelář CzechTourismu, a to za účasti význačných představitelů cestovního ruchu v Izraeli.  

            Za perličky svého izraelského pobytu považuje hejtman Ústeckého kraje skutečnost, že v Tel Avivu jsou vozy taxislužby takřka z 80 procent vody české výroby – felicie a octavie. A pak také to, že na české ambasádě v Izraeli neznají víno z Chrámců, jediného vinařství v ČR, které vyrábí košer vína.   

 

 

Vydala: Mgr. Romana Konečná, tisková mluvčí Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 754, mobil 603 192 631

e-mail: konecna.r@kr-ustecky.cz

 

 

 

 

 

V Tel Avivu byla otevřena kancelář Czech Tourism
V Tel Avivu byla otevřena kancelář Czech Tourism

Hejtmani krajů Ústeckého a Karlovarského na podnikatelské misi v Izraeli
Hejtmani krajů Ústeckého a Karlovarského na podnikatelské misi v Izraeli

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 1.3.2004 / 1.3.2004 | Zveřejnit od-do: 1.3.2004-1.4.2004
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém