Orientační nabídka


 

Jiří Šulc na pražské výstavě věnované Ivanu Hlinkovi chybět nebude

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
"Od Ivanovy nešťastné smrti uběhl přesně rok a mnozí jsme se s touto ztrátou dosud nesmířili. Odešel člověk s obrovským srdcem, osobnost inspirující celé generace na celém světě a pro mnohé tak skončila jedna éra, nejen sportovní. Velice si vážím nabídky manželky zesnulého přítele a bude mi opravdu ctí ji doprovodit a společně Ivanovi vzdát hold, který si nepochybně zasloužil a právem mu náleží. Zrušil jsem kvůli této příležitosti i dovolenou," řekl hejtman Jiří Šulc.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 16. 8. 2005

 

Jiří Šulc na pražské výstavě věnované Ivanu Hlinkovi chybět nebude

 

Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc se zhostí čestné povinnosti doprovodit vdovu po tragicky zesnulém Ivanu Hlinkovi (26.1.1950 - 16.8.2004) na zahájení výstavy věnované této legendě Československého i Českého hokeje v pražském Národním muzeu. Výstava IVAN HLINKA – PŘÍBĚH LEGENDY představí osobnost hokejisty a nejúspěšnějšího kouče v historii české a československé hokejové reprezentace. Podle informací pořadatele je Hlinka první sportovní osobností, které je věnována velká biografická výstava v hlavní budově Národního muzea.

            „Od Ivanovy nešťastné smrti uběhl přesně rok a mnozí jsme se s touto ztrátou dosud nesmířili. Odešel člověk s obrovským srdcem, osobnost inspirující celé generace na celém světě a pro mnohé tak skončila jedna éra, nejen sportovní. Velice si vážím nabídky manželky zesnulého přítele a bude mi opravdu ctí ji doprovodit a společně Ivanovi vzdát hold, který si nepochybně zasloužil a právem mu náleží. Zrušil jsem kvůli této příležitosti i dovolenou,“ řekl hejtman Jiří Šulc.

            Internetové stránky Národního muzea tuto výstavu charakterizují jako představení Ivana Hlinky, nejen v roli vynikajícího hokejisty a trenéra, ale především člověka, který přivedl náš hokej k dokonalosti a zároveň zůstal na úrovni reality společnosti. Své místo ve výstavě mají dějiny českého, československého i světového hokeje, v němž Ivan Hlinka celý život působil. Výstava však není jen o ledním hokeji a jeho velké osobnosti, ale i o harmonickém vztahu, přátelství a snaze pochopit „normální svět“. V expozici přístupné do 30. října 2005, budou představeny materiály z fondů Muzea tělesné výchovy a sportu (oddělení Národního muzea), ale také z osobní pozůstalosti Ivana Hlinky.    K vidění budou například trenérské poznámky a trofeje z Nagana, dokumenty osobních zálib (golf, malba, řezbářství, houbaření ad.) a také model Hlinkovy sochy, připravované pro zimní stadion v Litvínově, který nese jeho jméno.

 

IVAN HLINKA – PŘÍBĚH LEGENDY
18.8. – 30.10.2005, Hollareum
Ivan Hlinka, hokejista a nejúspěšnější kouč v historii české a československé hokejové reprezentace je první sportovní osobností, které je věnována velká biografická výstava v hlavní budově Národního muzea. Ivan Hlinka představuje nejen vynikajícího hokejistu a trenéra, ale především  člověka, který přivedl náš hokej k dokonalosti a zároveň zůstal na úrovni reality společnosti.
Své místo ve výstavě mají dějiny českého, československého i světového hokeje, v němž Ivan Hlinka celý život působil. Výstava však není jen o ledním hokeji a jeho velké osobnosti, ale i o harmonickém vztahu, přátelství a snaze pochopit „normální svět“, který bývá jinými legendami často opovrhován. Materiály k výstavě pocházejí z fondů Muzea tělesné výchovy a sportu (oddělení Národního muzea), ale i z jiných zdrojů, především pak z osobní pozůstalosti Ivana Hlinky. K vidění na výstavě budou například trenérské poznámky a trofeje z Nagana, dokumenty osobních zálib (golf, malba, řezbářství, houbaření ad.) i model Hlinkovy sochy připravované pro zimní stadion v Litvínově

 

Vydala: Mgr. Romana Žatecká, tisková mluvčí Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 754, mobil 603 192 631

e-mail: zatecka.r@kr-ustecky.cz

 

 

 
Zodpovídá: 11
Vytvořeno / změněno: 16.8.2005 / 17.8.2005 | Zveřejnit od-do: 16.8.2005-16.10.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém