Orientační nabídka


 

Jiří Šulc na sněmu SESO: Ústecký kraj má pro obce připraveny dotace v rekordní výši

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Celkem je v dotačních a rozvojových programech, v nichž mohou být příjemci města nebo obce v regionu, připraveno přes sto milionů korun.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 8. 2. 2005

 

Jiří Šulc na sněmu SESO: Ústecký kraj má pro obce připraveny dotace v rekordní výši

 

Sněm Severočeského sdružení obcí (SESO) se konal 8. února 2005 v konferenčním sále sídla Ústeckého kraje pod záštitou hejtmana Jiřího Šulce. Ten také sněm, jehož se zúčastnilo téměř padesát starostů měst a obcí v Ústeckém kraji, zahajoval jako čestný host.

Jiří Šulc ve svém vystoupení připomněl, že krajský rozpočet v letošním roce pro obce počítá s dosud rekordní výší finančních prostředků, připravených v rozvojových a dotačních programech. „Umožnilo nám to  navýšení rozpočtového určení daní a až budou mít kraje k dispozici opravdu všechny peníze, které jsou spojeny s výkonem pravomocí, které na ně stát převedl, bude tato částka mnohem vyšší,“ poznamenal hejtman. Z loňských 30 milionů na letošních 40 milionů korun byl například navýšen Fond reprodukce obcí, obce a města mohou využívat nově zřízený Fond vodního hospodářství, přes který jsou rozdělovány platby za odběr podzemních vod. Celkem je v dotačních a rozvojových programech, v nichž mohou být příjemci města nebo obce v regionu připraveno přes sto milionů korun: „Dalších 105 milionů máme připraveny na pokrytí spoluúčasti v akcích, v nichž budou subjekty z našeho kraje žádat o dotace Evropskou unii,“ zdůraznil Jiří Šulc.

Hejtman Sněmu SESO dále připomněl problematiku kamionové dopravy nadměrně zatěžující komunikace na Litoměřicku a Teplicku, zejména silnici E55 sloužící pro tranzit mezinárodní kamionové dopravy směřující do SRN. „Požádal jsem o přehodnocení plánované uzavírky mostu ve Vilemíně, která by znamenala značnou dopravní zátěž hraničící s dopravním kolapsem pro obce ležící na vytipovaných objízdných trasách, a mé prosbě bylo vyhověno,“ informoval Jiří Šulc, který současně vyjádřil porozumění pro petici starostů obcí požadující po krajském zastupitelstvu neoddalování dostavby dálnice D8. „Obce mají nezadatelné právo rozhodnout o tom, kudy a za jakých podmínek jejich katastrem povede silnice nebo dálnice – o tom za ně nemohou rozhodovat žádné organizace. Pokud souhlasí se stávající variantou dostavby dálnice D8, nikdo jim nemůže upřít jejich další právo, oslovit občany například formou petice,“ podotkl Jiří Šulc.  

 

Vydala: Mgr. Romana Žatecká, tisková mluvčí Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 754, mobil 603 192 631

e-mail: zatecka.r@kr-ustecky.cz

 

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 8.2.2005 / 8.2.2005 | Zveřejnit od-do: 8.2.2005-8.5.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém