Orientační nabídka


 

Jiří Šulc: Nátlaku dopravní firmy nepodlehneme

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Jiří Šulc: Nátlaku dopravní firmy nepodlehneme
Ústecký kraj odmítá tvrzení, s nimiž se na veřejnost ve svých autobusech obrací Dopravní podnik Ústeckého kraje, a.s., a v prohlášeních z počátku měsíce březen. "Nátlak vyvíjený na Ústecký kraj tímto dopravcem se nepochopitelně stupňuje. Není to však kraj, ale právě tato firma, která vyvolává neklid a nejistotu u cestující veřejnosti a její praktiky jsou, sportovně řečeno, značně unfair," konstatoval mimo jiné hejtman Jiří Šulc.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 13.3.2006

 

Jiří Šulc: Nátlaku dopravní firmy nepodlehneme

 

Ústecký kraj odmítá tvrzení, s nimiž se na veřejnost ve svých autobusech obrací Dopravní podnik Ústeckého kraje, a.s., a v prohlášeních z počátku měsíce březen (viz. text). Ústecký kraj dopravci zaplatil za měsíc leden na základě řádně vystavené faktury (opakovaně vyžadované), a dopravce přesto i tohoto faktu zneužívá k nepravdivým tvrzením, oklamávajícím a znepokojujícím veřejnost.

            „Nátlak vyvíjený na Ústecký kraj tímto dopravcem se nepochopitelně stupňuje. Není to kraj, ale právě tato firma, která vyvolává neklid a nejistotu u cestující veřejnosti a její praktiky jsou, sportovně řečeno, značně unfair. Věřím, že veřejnost a obce spíše než Dopravnímu podniku Ústeckého kraje a.s. věří zcela transparentnímu způsobu jednání, který kraj vedl s dalšími dopravci působícími v našem kraji - a s nimiž jsme se dohodli. Nenecháme se ale DPÚK tlačit ke zdi, například náklady kalkulovanými na kilometr, dosahujícími průměrně 1,3 €, což není jen nehoráznost, ale i evropský rekord. Obvyklá cena, v naší zemi i v Evropě, dosahuje 1,05 €. Tuto cenu nám ostatně nabízejí dopravci, s nimiž jednáme pro případ, že by DPÚK veřejnou autobusovou dopravu zastavil. Pokud budou tato jednání úspěšná, potom Ústecký kraj, oproti nynějšímu smluvnímu vztahu s DPÚK, měsíčně ušetří 8 milionů korun. Částka skoro 100 milionů korun rozhodně není zanedbatelná suma pro krajský rozpočet,“ konstatoval hejtman Jiří Šulc.

Ústecký kraj učinil všechny potřebné kroky pro uzavření dodatku k smlouvě o závazku veřejné služby s Dopravním podnikem Ústeckého kraje, a.s.. „Dohoda ale nebyla možná a proto jsme smlouvu řádně vypověděli. Proplatíme firmě všechna řádně předložená a vypracovaná vyúčtování po dobu trvání našeho smluvního vztahu. Dotace kraje této firmě představují přibližně 21 korun na kilometr, což je opět rekord, s ostatními dopravci jsme se dohodli na částkách pohybujících se průměrně kolem 14 - 15 korun. Své závazky ze smlouvy ale vyrovnáme, ovšem současně už hledíme dopředu, vedeme velmi úspěšná jednání, naznačující, že tento zajímavý segment na dopravním trhu je velmi žádaný a oslovené firmy mají skutečný zájem na dohodě s krajskou samosprávou,“ komentoval prohlášení Dopravního podniku Ústeckého kraje z 2. 3. 2006 hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc.

 

připravil: František Janačík, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 788

janacik.f@kr-ustecky.cz

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 13.3.2006 / 13.3.2006 | Zveřejnit od-do: 13.3.2006-13.4.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém