Orientační nabídka


 

Jiří Šulc: Odměnili jsme vítěze krajského kola soutěže vesnice roku 2005

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Jiří Šulc: Odměnili jsme vítěze krajského kola soutěže vesnice roku 2005
Rada Ústeckého kraje rozdělila mezi krajské finalisty soutěže Vesnice roku 2005 220 tisíc korun. "Přeji Vilémovu, aby uspěl v tvrdé konkurenci celostátního kola," popřál vítězi letošního ročníku v regionu hejtman Jiří Šulc.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 2. 8. 2005

 

Jiří Šulc: Odměnili jsme vítěze krajského kola soutěže vesnice roku 2005

 

Vítězná obec krajského kola soutěže Vesnice roku 2005, obec Vilémov na Chomutovsku, vedle ocenění Zlatou stuhou získá od Ústeckého kraje sedmdesát tisíc korun. O rozdělení finančních odměn pro jedenáct obcí, které se letošního ročníku soutěže Vesnice roku 2005 účastnily, rozhodovala na své 15. schůzi krajská rada.

            „Nezapomněli jsme na žádnou obec. Siřejovice, které získaly Zelenou stuhu a Dušníky, držitelé Modré stuhy, dostanou od našeho kraje po padesáti tisících korunách. O třicet tisíc korun méně za diplom za vzorné vedení kroniky náleží Slavětínu, Zubrničtí si za účast v letošním krajském kole soutěže Vesnice roku odnášejí diplom a dvacet tisíc, také za vzorné vedení obecní kroniky,“ přiblížil rozdělení finančních odměn hejtman Jiří Šulc. Radní Ústeckého kraje dále schválili přidělení deseti tisíc korun obcím Mašťov, držitelům diplomu za soustavnou péči o památky, Slatině za rozvoj obce, obci Místo za přeshraniční spolupráci a obci Radonice, která se podílela na organizačním zajištění krajského kola soutěže. 

Mezi obce v regionu kraji bylo hodnotící komisí, v níž vedle zástupců obcí a svazů  pracovali zástupci Krajského úřadu Ústeckého kraje, krajskou radou rozděleno 220 tisíc korun. Hejtman Jiří Šulc oceňuje skutečnost, že  soutěž svými kritérii  zástupce obcí  zaujala a inspirovala: „Fakt, že po loňském desátém jubilejním ročníku, jehož se zúčastnilo dvanáct obcí a Zlatou stuhu za vítězství  získala obec Veliká Ves - část Podlesice, se letošní počet soutěžících ztenčil jen o  jednoho, je důkazem o tom, že i na venkově dokáží splnit ty nejnáročnější požadavky a představy nejen turistů, ale především obyvatel, kteří v nich žijí.  Přál bych Vilémovu, aby v tvrdé konkurenci celostátního kola nevyšel naprázdno,“ konstatoval po jednání Rady Ústeckého kraje.

             Soutěž Vesnice roku, každoročně vyhlašovaná Svazem měst a obcí ČR, Spolkem pro obnovu venkova a Ministerstvem pro místní rozvoj ČR, má podle organizátorů obyvatele venkova přimět k větší účasti na každodenním životě v místě kde žijí. Jejím cílem je rovněž popularizovat rozmanitost a pestrost uskutečňovaných programů obnovy vesnice a ukázat široké veřejnosti na význam venkovského způsobu života.

 

připravili: František Janačík a Naděžda Kocábková, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 788

janacik.f@kr-ustecky.cz, kocabkova.n@kr-ustecky.cz

 

 

Jiří Šulc: Odměnili jsme vítěze krajského kola soutěže vesnice roku 2005

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 3.8.2005 / 3.8.2005 | Zveřejnit od-do: 3.8.2005-3.9.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém