Orientační nabídka


 

Jiří Šulc : Odpady z Libčevsi zmizí ještě v březnu

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Jiří Šulc : Odpady z Libčevsi zmizí ještě v březnu
"Odvoz veškerého nebezpečného odpadu z Libčevsi bude zahájen koncem tohoto měsíce, tedy nejpozději 31. března. Veškeré náklady bude zatím hradit stát, Česká inspekce životního prostředí nebo Ministerstvo životního prostředí, z rozpočtu kraje nebude na tuto akci uvolněna ani koruna" uvedl hejtman Jiří Šulc.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 14.3.2006

 

Jiří Šulc : Odpady z Libčevsi zmizí ještě v březnu

 

Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc se v úterý 14. března sešel s Ing. Janem Slancem, ředitelem České inspekce životního prostředí pro celou Českou republiku. Hlavním bodem setkání byla zejména skládka nelegálního odpadu v Libčevsi, zejména další kroky při jejím odstraňování.

     Mediálně známý případ odpadků, dovezených z Německa na území severních Čech, se blíží ke svému konci. Firma BAU-24, která do Libčevsi nelegálně navezla patnáct tisíc tun odpadu, je v konkursu. 18. března vyprší lhůta k odstranění odpadu, kterou firmě BAU-24 zaslala česká strana. Pokud firma nebude reagovat, zasáhne Česká inspekce životního prostředí. V pondělí 20. března  nařídí určené odborné firmě převézt a uložit odpad na skládku, která je provozována v souladu s platnými právními předpisy. Do tohoto meziskladu bude veškerý odpad z obce Libčeves dočasně převezen.

     „Odvoz veškerého nebezpečného odpadu z Libčevsi bude zahájen koncem tohoto měsíce, tedy nejpozději 31. března. Veškeré náklady bude zatím hradit stát, Česká inspekce životního prostředí nebo Ministerstvo životního prostředí, z rozpočtu kraje nebude na tuto akci uvolněna ani koruna“ uvedl hejtman Jiří Šulc. „Obdobně budou řešeny i ostatní skládky, které se nacházejí na území Ústeckého kraje,“ dodal hejtman.

     Na setkání bylo konstatováno, že výměna informací mezi Krajským úřadem Ústeckého kraje a ČIŽP je již v současné době na dostatečné úrovni.

 

 

připravila: Šárka Roudnická, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 756

roudnicka.s@kr-ustecky.cz

 

 

Jiří Šulc předal v závěru úspěšného jednání o likvidaci nelegálně dovážených odpadů ze SRN Janu Slancovi reprezentativní fotografickou publikaci České středohoří
Jiří Šulc předal v závěru úspěšného jednání o likvidaci nelegálně dovážených odpadů ze SRN Janu Slancovi reprezentativní fotografickou publikaci České středohoří

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 14.3.2006 / 14.3.2006 | Zveřejnit od-do: 14.3.2006-14.4.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém