Orientační nabídka


 

Jiří Šulc: Sliby sociálních demokratů jsou plané

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Jiří Šulc: Sliby sociálních demokratů jsou plané
"Sociální demokraté vládnou v této zemi již sedm let. Za tu dobu nebyla jejich vláda schopna postavit z R7 ani kilometr. Zcela ignoruje fakt, že právě nedořešená dopravní infrastruktura je jedním z důvodů, proč od záměru investovat na žatecké zóně Triangle ustoupili již tři investoři," říká mimo jiné hejtman Jiří Šulc.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 7.10. 2005

 

Jiří Šulc: Sliby sociálních demokratů jsou plané

 

„Sociální demokraté v Ústeckém kraji hodlají postavit svůj volební program na dokončení dálnice D8 a rychlostí komunikace R7 a chtějí se zaměřit na dobudování stěžejních průmyslových zón; alespoň tak prezentoval jejich připravovaný volební program předseda Krajského výkonného výboru ČSSD Petr Benda (Deníky Bohemia 23.9.). Jeho tvrzení, že pro sociální demokraty není problém najít finanční prostředky a dokončit tyto stavby mi připadá úsměvné. Zdá se mi, že jako by se ČSSD v Ústeckém kraji probudila po dlouhém zimním spánku a náhle zjistila co našemu kraji chybí.

Sociální demokraté vládnou v této zemi již sedm let. Za tu dobu nebyla jejich vláda schopna postavit z R7 ani kilometr. Zcela ignoruje fakt, že právě nedořešená dopravní infrastruktura je jedním z důvodů, proč od záměru investovat na žatecké zóně Triangle ustoupili již tři investoři (konsorcium automobilek KIA - Hyundai, konsorcium PSA - Peugeot, jihokorejská pneumatikářská firma Hankook). Pokud jde o dálnici D8, chtěl bych připomenout, že bez iniciativy Ústeckého kraje by ekologická sdružení a Ředitelství silnic a dálnic nezasedli k jednání, rozpory by se nevyřešily a dostavba dálnice by se dál nesmyslně protahovala. Vláda v této věci bohužel neudělala zhola nic.

Priority, s kterými chce ČSSD v našem regionu předstoupit před voliče nejsou ničím novým pod sluncem. Jde o projekty, které Ústecký kraj již druhé volební období aktivně prosazuje. Sociálně demokratičtí politici měli sedm let možnost zasahovat do vládní politiky a pracovat ve prospěch občanů Ústeckého kraje. Této možnosti nevyužili a jestliže dnes začínají tlouct na buben a vykřikovat, že dokáží vyřešit problémy mávnutím kouzelného proutku, považuji to skoro za drzost. Spolu s občany se jich musím zeptat, proč své tajné recepty už nepoužili, proč silnice R7 není hotová, v zóně Triangle nestojí výrobní haly a co hodlají konkrétního, kromě volebních slibů, udělat do urychlenou dostavbu dálnice D8.“

 

 

Jiří Šulc

hejtman Ústeckého kraje

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 7.10.2005 / 7.10.2005 | Zveřejnit od-do: 7.10.2005-7.11.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém