Orientační nabídka


 

Jiří Šulc strávil hodinu s mistry světa

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Jiří Šulc strávil hodinu s mistry světa
Tři mistři světa v aerobicu byli přijati na krajském hejtmanství. Miroslava Zimová přivezla ukázat hejtmanovi zlatou medaili z Bělehradu.
 

 
 

 

 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 7.12. 2007

Jiří Šulc strávil hodinu s mistry světa

Příjemně uvolněná atmosféra zavládla v pracovně hejtmana Ústeckého kraje Jiřího Šulce, když přijal (ve čtvrtek 6. prosince) trojici mladých sportovců, kteří před měsícem na mistrovství světa v srbském Bělehradě obsadili v kategorii týmů ve sportovním aerobicu příčku nejvyšší. V doprovodu svého trenéra Jakuba Strakoše se zlatou medailí hejtmanovi přijela pochlubit Miroslava Zimová, Hana Babková a Jan Novosad. Přidali navíc také CD-R, na němž je jejich vítězná dvouminutová sestava zachycena. Hejtman Jiří Šulc se rád podíval na sportovní výkony ověnčené zlatem.

   „Tedy klobouk dolů, to je výkon! “ hodnotil spontánně sestavu představitel kraje. Nechal si od sportovců vyprávět, co všechno obnáší cesta k takovému úspěchu. „Je to mnohdy hodně složité, protože jedna z děvčat studuje postgraduál na FTVS, druhá je fyzioterapeutem a Honza už nám pomáhá v našem fitku. Často musí všichni den nastavit dlouho do večera. K tomu se musí přičíst hodně práce na soustředěních nebo dalších trénincích. Je to opravdu dřina, ale krásná,“ přiznává trenér a trošku si postesknul. „Je to malý sport, takže si musíme po většinu roku pomoci sami.“ Hejtman se pak  v příjemném neformálním rozhovoru od hostů dozvěděl spoustu zajímavých informací ze zákulisí tohoto sportu. Měl radost, že Miroslava Zimová se brzy chce vrátit do Ústeckého kraje natrvalo, ráda by učila na některé ze středních škol biologii a tělocvik. Na naši otázku jak reagovali na to, když dostali pozvání k hejtmanovi, odpověděla za všechny. “Bylo to opravdu překvapení a příjemná zpráva. Nic takového se nám ještě nestalo.“

   Mladí sportovci v závěru návštěvy na krajském úřadu nastínili Jiřímu Šulcovi své plány do budoucna. Mistři Evropy z týmové soutěže v loňském roce a čerství mistři světa ve stejné kategorii tvrdí, že by rádi vyrovnali skóre se svým trenérem. „Ten stál na bedně na mistrovství světa v týmech dokonce třikrát,“ říká Miroslava Zimová a tvrdí, že jí a jejím kamarádům chuť se poprat s konkurencí rozhodně nechybí. Hejtman Jiří Šulc jim na rozloučenou předal drobné upomínkové dárky a popřál dobré zdraví, co nejlepší sportovní výsledky a také příjemně strávené vánoční a novoroční svátky.

 

Připravila:  Naďa Kocábková, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení  tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 741, 737 41 59 59

kocabkova.n@kr-ustecky.cz

 

Jiří Šulc strávil hodinu s mistry světa

V pozadí jsou trenér Jakub Strakoš (vlevo) a Jan Novosad.
V pozadí jsou trenér Jakub Strakoš (vlevo) a Jan Novosad.

Hejtman si se zájmem prohlédl záznam s vítěznou sestavou.
Hejtman si se zájmem prohlédl záznam s vítěznou sestavou.

Jiří Šulc strávil hodinu s mistry světa

Miroslava Zimová (vlevo) a Hana Babková s krajským hejtmanem.
Miroslava Zimová (vlevo) a Hana Babková s krajským hejtmanem.

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 7.12.2007 / 7.12.2007 | Zveřejnit od-do: 7.12.2007-6.1.2008
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém