Orientační nabídka


 

Jiří Šulc: Ústecké gymnázium Jateční se konečně blíží ke standardu

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Jiří Šulc: Ústecké gymnázium Jateční se konečně blíží ke standardu
Hejtman Jiří Šulc se seznámil s postupem rekonstrukce Gymnázia v Jateční ulici v Ústí nad Labem. Práce probíhají v několika etapách, v loňském roce zde bylo proinvestováno 16,240 milionů korun, v letošním pak 37 milionů. O prázdninách byly mimo jiné dokončeny rekonstrukce nadzemního podlaží, sociálních zařízení, dvě učebny, výtah a také mimořádné opravy po červencové vichřici, která na gymnáziu zanechala škody za bezmála 2 miliony korun.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 7.11. 2005

 

Jiří Šulc: Ústecké gymnázium Jateční se konečně blíží ke standardu

 

Téměř 50 milionů korun vložených do modernizace musí být někde vidět, byl přesvědčený hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc, když se rozhodl 7.listopadu navštívit  Gymnázium v Jateční ulici v Ústí nad Labem. Při prohlídce tohoto vzdělávacího ústavu nabyl dojmu, že peníze padly na úrodnou půdu. „Je to hmatatelný kontrast. To, co ještě vidím v suterénních prostorách a také v provizorní tělocvičně, je v citelném protikladu s moderně vybavenými učebnami, novými okny, rozvody elektroinstalace a vším, co je patrné na první pohled. Celkový dojem z toho co se už udělalo, je velice příjemný,“ konstatoval při prohlídce. Na adresu dodavatele si neodpustil ale poznámku: „Je potřeba ještě znovu prověřit problém s kanalizací, která je místy v interiéru cítit. Když už jsme do opravy dali takovou sumu, mělo by být všechno jaksepatří,“ zdůraznil krajský politik.

   Příčina, proč se do tohoto ústeckého gymnázia systematicky začalo investovat v podstatě až poslední dva roky tkví v nevyřešených vlastnických právech, kdy gymnázium, zřizované Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, sídlilo v pronajatých prostorách, což prakticky znemožňovalo koncepční investování a rozvoj školy. Náprava přišla až v roce 2003, kdy Ústecký kraj převzal areál i s budovou.  

Práce na rekonstrukci probíhají v několika etapách. Vloni se zde proinvestovalo 16,240 milionů korun, letos 37 milionů. O prázdninách 2005 byla dokončena rekonstrukce nadzemního podlaží, zbrusu nové je sociální zařízení, dvě učebny a výtah, podlahové krytiny, chodby jsou čistě vymalované. Zažehnané jsou i problémy po červencové vichřici, která na gymnáziu zanechala škody za bezmála 2 miliony korun. „Je to pěkné, líbí se mi to,“ nešetřil slovy chvály krajský politik po prohlídce a vyslovil přesvědčení, že i třetí etapa prací přinese žákům i pedagogům kýžený komfort. Škole kupříkladu stále chybí centrální šatny, jídelna, na řadu by měly přijít práce v suterénních prostorách, na opravu čeká tělocvična.

V neformální diskusi se hejtman se zástupci školy také dotkl problému, který vzbudil velký zájem ústecké veřejnosti. Šlo o úvahu sloučit Gymnázia v Jateční ulici a Stavbařů. „Osobně se domnívám, že by to ku prospěchu vzdělání bylo. Ve světě je to zcela běžné, že se to děje, ale když Ústečané nechtějí jeden skutečně moderní gymnaziální kampus, který by řešil potřeby vzdělávaní komplexně,  tak to nebudeme lámat přes koleno,“ řekl hejtman. Zároveň vyslovil přesvědčení, že gymnazisté, kteří se po škole stanou vysokoškoláky, využijí Ústeckým krajem nabízené stipendium, které bylo letos vyhlášeno podruhé. Ke 102 novým žadatelům, z nichž 89 dostane stipendium, přibylo ještě po 1. listopadu dalších 50, kteří mají s Ústeckým krajem podepsanou smlouvu již od  loňska.  Celkem jim kraj rozdělí 3 miliony korun.

 

Vydala: Mgr. Romana ŽATECKÁ, tisková mluvčí Ústeckého kraje

              tel. 475 657 720, 603 192 631

              e-mail: zatecka.r@kr-ustecky.cz

 

 

 

Ředitel gymnázia Alfréd Dytrt, krajský radní René Budjač a hejtman Jiří Šulc vzpomínali na středoškolská léta v učebně chemie
Ředitel gymnázia Alfréd Dytrt, krajský radní René Budjač a hejtman Jiří Šulc vzpomínali na středoškolská léta v učebně chemie

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 7.11.2005 / 15.11.2005 | Zveřejnit od-do: 7.11.2005-7.12.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém