Orientační nabídka


 

Jiří Šulc: Ústecký kraj je pro vstup velkého strategického investora připraven nejlépe

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Jiří Šulc: Ústecký kraj je pro vstup velkého strategického investora připraven nejlépe
Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc je nespokojen s přístupem české vlády k jednáním o umístění strategické investice korejské automobilky Hyundai. V dopise adresovaném předsedovi Vlády ČR Jiřímu Paroubkovi mimo jiné uvedl: "Vážený pane předsedo vlády, přijměte prosím mé znepokojení nad přístupem české vlády k podpoře vstupu strategického investora do našeho kraje a zejména do připravené průmyslové zóny Triangle."
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 5. 10. 2005

 

Jiří Šulc: Ústecký kraj je pro vstup velkého strategického investora připraven nejlépe

 

Ústecký kraj nabízí korejskému investorovi připravenou strategickou průmyslovou zónu Triangle. Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc o tom informuje v dopise adresovaném předsedovi Vlády ČR Jiřímu Paroubkovi.

„Dozvídáme se, že do České republiky míří další velký strategický investor – automobilka Hyundai. Je nám velmi nepříjemné, že se v této souvislosti píše a hovoří o umístění této významné zahraniční investice pouze na severovýchodní Moravě a nejsou zmiňovány žádné relevantní kroky Vámi vedené vlády nabídnout s dostatečnou razancí investorovi strategickou průmyslovou zónu Triangle v našem kraji,“ píše Jiří Šulc. 

            Do přípravy strategické průmyslové zóny Triangle na místě bývalého vojenského letiště v Žatci bylo vloženo více než 400 milionů korun z rozpočtu ČR a dalších téměř 150 milionů korun z rozpočtu Ústeckého kraje. Na rozdíl od všech ostatních průmyslových zón v ČR s relevantní velikostí má zóna Triangle zcela vyřešena vlastnická práva ke všem pozemkům, a to jak uvnitř budoucí zóny, tak i na všech souvisejících a doprovodných stavbách inženýrských přípojek a dopravní infrastruktury. Na všechny tyto stavby jsou též vydána územní rozhodnutí a v běhu jsou i příslušná stavební řízení. Zástupci korejského investora zónu znají, několikrát ji navštívili a byla s nimi opakovaně vedena jednání.

            Hejtman Jiří Šulc Jiřího Paroubka upozorňuje, že: „Zóna Triangle leží uprostřed sídelní aglomerace, mající dlouhodobě nejvyšší míru nezaměstnanosti v ČR, ale přitom i v oblasti, kde má obyvatelstvo historickou zkušenost s průmyslovou strojní výrobou a kde se v řadě menších průmyslových zón usazují v poslední době subdodavatelské společnosti automobilového průmyslu z celého světa, například Toyoda Gosei v Klášterci nad Ohří, Nemak v Mostě, Koito v Žatci, Autokabel v Krupce, Aisan, Fujikoki nebo Takada v Lounech, Thermal Products CR v Kadani, Eaton Industries nebo Parker Hanifin Industrial v Chomutově.“ Hejtman také připomněl blízkost velkých automobilek v Sasku i České republice, ke kterým bude zaručena dobrá přístupnost po zkapacitnění silnice R/7 a jejím napojení jak na německou, tak českou dálniční síť.

„Vážený pane předsedo vlády, přijměte prosím mé znepokojení nad přístupem české vlády k podpoře vstupu strategického investora do našeho kraje a zejména do připravené průmyslové zóny Triangle. Očekávám, že v reakci na tento můj dopis uvedete konkrétní kroky české vlády, které povedou nejen ke zlepšení situace v Moravskoslezském kraji, ale i v souladu s dosavadními proklamacemi i v nejvíce strukturálně postiženém regionu ČR, tedy v kraji Ústeckém. Sedmdesát tisíc nezaměstnaných v tomto kraji čeká nejen na vládní sliby, ale konečně i na léta slibovaného strategického investora. Investiční pobídky, které vláda v této oblasti tak štědře udílí a daňové poplatníky stojí stovky milionů korun, by měly už konečně směřovat do regionu, který to nejvíce potřebuje,“ uzavřel svůj dopis Jiřímu Paroubkovi hejtman Jiří Šulc.

 

 

připravil: František Janačík, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 788

janacik.f@kr-ustecky.cz

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 5.10.2005 / 5.10.2005 | Zveřejnit od-do: 5.10.2005-5.11.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém