Orientační nabídka


 

Jiří Šulc: Ústecký kraj stojí o spolupráci se Saskem

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Jiří Šulc: Ústecký kraj stojí o spolupráci se Saskem
O společné politické deklaraci budoucí podoby a rozsahu spolupráce Spolkové země Sasko a Ústeckého kraje jednali 22. března 2005 v Marienbergu hejtman Jiří Šulc a předseda krajské komise pro vnější vztahy Luděk Forman s Güntherem Schneiderem, členem Saského zemského sněmu a Albrechtem Kohlsdorfem, saským zemským radou.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 23. 3. 2005

 

Jiří Šulc: Ústecký kraj stojí o spolupráci se Saskem

 

O budoucí podobě a rozsahu spolupráce Spolkové země Sasko a Ústeckého kraje jednali 22. března 2005 v Marienbergu hejtman Jiří Šulc a předseda krajské komise pro vnější vztahy Luděk Forman s Güntherem Schneiderem, členem Saského zemského sněmu a Albrechtem Kohlsdorfem, saským zemským radou. Rozhovory se uskutečnily na radnici, kde hosty přivítal starosta Marienbergu Thomas Wittig.

Hejtman s oběma představiteli hovořil o problémech, které v současné době ztěžují vzájemnou spolupráci obou regionů. Konstatoval, že Ústecký kraj by přivítal mezivládní dohodu, která by například právně ukotvila přeshraniční zásahy hasičských sborů nebo poskytnutí rychlé lékařské pomoci. Na schůzce byla také projednávána problematika hraničních přechodů, při nichž Günther  Schneider i Albrecht Kohlsdorf připomněli nutnost urychleného dokončení modernizace silnice I/7 vedoucí do Marienbergu přes hraniční přechod Hora Sv.Šebestiána, podpořili požadavek Marienbergu na zřízení dalších 4 míst, kde by bylo možné hranici překonávat a informovali se o postupu budování silničního hraničního přechodu ve Vejprtech.

„Otevření Vejprtského silničního hraničního přechodu má plnou podporu kraje, v letošním roce zahajujeme opravu hraničního mostu. I rozšíření počtu hraničních přechodů nad počet stanovený mezivládní dohodou, kterou jsem velmi kritizoval, vítám. Günther Schneider i Albrecht Kohlsdorf ovšem byli nepříjemně překvapeni, když jsem je seznámil s komplikacemi ohledně dostavby silnice I/7 Chomutov – Hora svatého Šebestiána. Ředitelství silnic a dálnic ČR, a.s. nemá pro pokračování stavby v tomto roce dostatek finančních prostředků. V praxi se tak ukazuje, jak chybí politická deklarace našich společných zájmů, které máme se svými saskými sousedy. Měli bychom, jako nejvýše postavení političtí zástupci našich regionů, co nejdříve uzavřít dohodu na jejímž základě by bylo možné vyvíjet účinnější tlak na naše vlády a která by současně umožnila rozeběhnout vzájemnou spolupráci úředníků zemské rady a Krajského úřadu Ústeckého kraje,“ uvedl Jiří Šulc. S hejtmanovým názorem vyjádřil souhlas Günther Schneider, podle něhož možnost podepsání deklarace velmi zajímá předsedu Saského zemského sněmu Ericha Iltgena a doplnil, že ho bude o schůzce v Marienbergu informovat v nejbližším možném termínu.

 

Připravil: František Janačík, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 788

janacik.f@kr-ustecky.cz

 

 

 

Jiří Šulc jednal s Güntherem Schneiderem a Albrechtem Kohlsdorfem o politické deklaraci společných zájmů Ústeckého kraje a Saska
Jiří Šulc jednal s Güntherem Schneiderem a Albrechtem Kohlsdorfem o politické deklaraci společných zájmů Ústeckého kraje a Saska

Luděk Forman, Jiří Šulc a Günther Schneider na náměstí v Marienbergu
Luděk Forman, Jiří Šulc a Günther Schneider na náměstí v Marienbergu

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 23.3.2005 / 23.3.2005 | Zveřejnit od-do: 23.3.2005-23.4.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém