Orientační nabídka


 

Jiří Šulc: Vyzveme vládu a CzechInvest k rozdělení strategické průmyslové zóny Triangle

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Jiří Šulc: Vyzveme vládu a CzechInvest k rozdělení strategické průmyslové zóny Triangle
Strategická průmyslová zóna Triangle čeká na investora příliš dlouho. Shodla se na tom na posledním jednání Rada Ústeckého kraje a odsouhlasila postup, podle něhož by měl být pozemek o velikosti 363 ha v areálu bývalého vojenského letiště v Žatci rozdělen na dvě oblasti, z nichž jedna by byla určena pro menší investory a přibližně 180ha pozemků by zůstalo k dispozici pro případného strategického investora.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA SE ZVUKOVOU PŘÍLOHOU ze dne 9.2.2006

 

Jiří Šulc: Vyzveme vládu a CzechInvest k rozdělení strategické průmyslové zóny Triangle

 

Strategická průmyslová zóna Triangle čeká na investora příliš dlouho. Shodla se na tom na posledním jednání Rada Ústeckého kraje a odsouhlasila postup, podle něhož by měl být pozemek o velikosti 363 ha v areálu bývalého vojenského letiště v Žatci rozdělen na dvě oblasti, z nichž jedna by byla určena pro menší investory a přibližně 180ha pozemků by zůstalo k dispozici pro případného strategického investora.

Krajští radní na svém jednání 8. února 2006 v této souvislosti rozhodli o zadání užšího řízení s omezením počtu zájemců na plnění veřejné zakázky „Průmyslová zóna Triangle – inženýrské sítě“ v rozsahu dle projektové dokumentace zpracované firmou Báňské projekty Teplice, a.s.. Radní dále pověřili Jiřího Šulce, hejtmana Ústeckého kraje, učinit veškeré další úkony zadavatele při zadání této veřejné zakázky, včetně odsouhlasení jednotlivých částí zadávacích podmínek a zadávací dokumentace a případných změn navržených příslušným ministerstvem.

„Čekáme již tři roky, kdy vláda a CzechInvest vyberou pro tuto strategickou průmyslovou zónu strategického investora. Financování je prozatím připraveno tak, že teprve po jeho výběru budou uvolněny finanční prostředky na vybudování inženýrských sítí. My ale chceme tento postup otočit, dosáhnout zatraktivnění přibližně 120 ha pozemků zóny. Jinými slovy, rozhodli jsme, po třech letech čekání, iniciovat změny v této posloupnosti a zajistit investice do inženýrských sítí. Uložil jsem si úkol spočívající v tom, že vyzvu vládu ČR ať tyto priority v souvislosti s budováním Strategické průmyslové zóny Triangle změní a po dohodě s CzechInvestem pro inženýrské sítě uvolní necelých 500 milionů. Také chci vládě opětovně připomenout její slib spočívající v modernizaci silnice R7, to je druhá nezbytná podmínka k tomu, aby vůbec nějaký investor do tohoto prostoru dorazil,“ konstatoval hejtman Jiří Šulc. „Některá rozhodnutí vlády mohou budit dojem, že se více stará o jiné kraje. Ukazuje se, že pozemek této velikosti bez vybudovaných sítí a s nedostatečným silničním napojením je pro opravdu velké investory nezajímavý. S mnohými jsme vyjednávali a víme jak vnímají nenaplněný vládní slib o modernizaci silnice R7, to jsou bohužel fakta v náš neprospěch. Také se domnívám, že přichází doba menších firem – největší hráči, kteří mířili na východ už svá působiště našli. Jsme ale v kontaktu s mnoha menšími firmami, které už nenalézají místo v mnohdy přeplněných průmyslových zónách klasické velikosti. Jiným uspořádáním Triangle vznikne velmi dobře využitelný pozemek pro všechny zájemce,“ vyjasnil náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka.

 Rada na svém zasedání 8. února 2006 dále rozhodla, ve smyslu zákona o veřejných zakázkách, o zadání užšího řízení na stavební práce na plnění veřejné zakázky „Průmyslová zóna Triangle – inženýrské sítě SO 323 – Výtlak splaškové kanalizace na ČOV Žatec“, rovněž v rozsahu podle projektové dokumentace zpracované firmou Báňské projekty Teplice, a.s..

 

připravil: František Janačík, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 788

janacik.f@kr-ustecky.cz

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 9.2.2006 / 10.2.2006 | Zveřejnit od-do: 9.2.2006-9.3.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém