Orientační nabídka


 

Již třetí mostecký DEN ZÁCHRANÁŘŮ ÚSTECKÉHO KRAJE

a
Počasí pro předvádění ukázek nejmodernější techniky bylo ideální a pochvalovali si jej na třetím Dnu záchranářů aktivní účastníci z řad složek IZS i diváci z Mostecka a širokého okolí. Hejtmanka Jana Vaňhová předala složkám IZS dary za téměř 8,5 milionu korun.
 

 
 

Tisková zpráva ze 14. června 2010

Jednotlivé složky Integrovaného záchranného systému Ústeckého kraje, ale nejen ony, se představily na třetím Dnu záchranářů Ústeckého kraje. Uskutečnil se v neděli 13. června v prostorách výcvikového Centra bezpečné jízdy v areálu Autodromu Most.  Byla to vydařená neděle v režii Ústeckého kraje, Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje a již zmíněného centra bezpečné jízdy. Jak zdůraznila při slavnostním zahájení hejtmanka Jana Vaňhová, celá naše společnost si váží nezastupitelné, obětavé a vysoce náročné práce zdravotnických záchranářů, profesionálních i dobrovolných hasičů, policie i práce všech dalších lidí, kteří ochraňují a velice často také přímo zachraňují naše životy a majetek. Spolu s hejtmankou byli na Dnu záchranářů 2010 také její zástupce Pavel Kouda, předseda  sociálního výboru krajského zastupitelstva Petr Husák i nejvyšší představitelé krajské policie, Hasičského záchranného sboru a Zdravotnické záchranné služby ÚK. Dopoledne i doba až do nedělního podvečera patřila ukázkám práce složek IZS a početné zástupy návštěvníků zaujaly asi nejvíce likvidace simulované dopravní nehody, slaňování policistů z vrtulníku, výcvik služebních psů, ale také ukázka dobové práce Četnické pátrací stanice Praha.  Nechyběla nejmodernější technika policistů, hasičů i záchranářů. Mosteckou veřejnost zaujala i práce saské policie z Německa, ukázka vodní záchranné služby  i další doprovodné akce.

   Součástí Dne záchranářů 2010 bylo i tradiční předávání darů Ústeckého kraje složkám IZS. Ředitel ZZS ÚK MUDr. Ilja Deyl převzal šek na 2,453 mil. Kč (výukové modely figurín, defibrilátory či letecké přilby pro záchranáře), ředitel HZS ÚK plk. Jaroslav Novotný  symbolický šek na 2,229 mil. Kč (soupravy dýchacích přístrojů, call centrum a další zařízení) a Krajské ředitelství policie Ústeckého kraje   si za sumu 2,2 mil. korun pořídí mimo jiné záchranný člun,  dalekohledy, kameru pro práci za snížené viditelnosti, GPS navigace a další vybavení. Šek z rukou Jany Vaňhové převzal ředitel brig. gen. Jiří Vorálek. Starosta ústeckého Krajského sdružení Hasičů Čech, Moravy a Slezska Pavel Doubrava pořídí z daru 350 tis. Kč překážky pro hasičskou mládeže a dorost a LCD monitor. Ale to ještě nebylo vše: sbory dobrovolných hasičů z ústeckého obvodu Neštěmice a z obcí Klapý, Lubenec, Černovice a Hora Sv. Kateřiny si odvezly z Mostu motorové požární stříkačky Tohatsu VC85BS s dalším vybavením. Hodnota každého z těchto darů byla téměř 239 tisíc korun.

   Velký zájem byl mezi návštěvníky třetího Dne záchranářů Ústeckého kraje o soutěž formou kvízu o práci jednotlivých složek IZS. Vylosovaní z kategorie Zvídavá mládež a Zvídaví dospělí dostali z rukou představitelky kraje hezké a také hodnotné ceny. Vydařený den v Mostě doplnila i hudební vystoupení a celou akci skvostně moderoval Vlasta Vébr.

   

Připravil Mgr. Zbyněk Šebesta,

oddělení tiskových informací,

kancelář hejtmana Ústeckého kraje,

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.: 475 657 742, sebesta.z@kr-ustecky.cz,

www.kr-ustecky.cz

 

1
Hejtmanka Jana Vaňhová zahajuje letošní Den záchranářů ÚK. Spolu s ní jsou na pódiu (zleva) ředitel krajského ředitelství

 Policie Ústeckého kraje ČR Jiří Vorálek, zástupce hejtmanky  Pavel Kouda

a předseda sociálního výboru krajského zastupitelstva Petr Husák

2

3
Symbolický šek pro HZS přebírá ředitel J. Novotný...

4
...a naopak: ocenění Ústeckého kraje k 10. výročí vzniku HZS

5
Jedna z pěti moderních hasičských stříkaček pro dobrovolné hasiče

6

7

9

9

16
Budou se losovat výherci kvízu pro zvídavé...

18
Osudí jsou připravená;  i Yvetta, Marcela, paní hejtmanka a Šárka

99
Jeden z malých výherců. Vpravo je moderátor celé mostecké neděle Vlasta Vébr.

22
Kolektiv z odd. vnějších vztahů odboru kancelář hejtmanky, který měl na starosti organizaci. Jeho vedoucím je pan Luboš Trojna.

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 14.6.2010 / 14.6.2010 | Schváleno / Zrušeno: 14.6.2010 / 13.7.2010
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém