Orientační nabídka


 

Jízdní řády dopravce ČSAD Semily a.s. na Šluknovsku

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Odpověď pro Janu Ducháčkovou, Deník - Děčínsko (ene@varnsdorf.net) ze dne 22.1.2007
 

 
 

Odpověď pro Janu Ducháčkovou, Deník – Děčínsko (ene@varnsdorf.net) ze dne 22.1.2007

 

Dotaz (v původním znění):

Dobrý den,

mohl byste mi prosím sdělit postoj krajského úřadu k tomu, že více jak měsíc po začátku platnosti nových jízdních řádů nejsou na zastávkách vyvěšené jízdní řády dopravce ČSAD Semily? Narážím na zákon 388/2000 Sb. § 6, podle kterého tak musí dopravce učinit hned po nabytí platnosti JŘ.

Jedná se zejména o obce na Šluknovsku a Děčínsku, kde jsou sice nové označníky ale prázdné tabule. Předem děkuji za odpověď.

 

Jana Ducháčková

Děčínský deník

 

Odpověď:

V průběhu vykonání kontroly státního odborného dozoru koncem prosince 2006 nebyla zjištěna zásadní porušení vyhlášky (nikoli zákona), který tuto povinnost dopravci ukládá. Kontrola provedená v oblasti pracovníkem krajského úřadu (odboru dopravy a silničního hospodářství) neodhalila případ, na nějž upozorňujete. Jednalo se však o kontrolu jen některých linek, proto nezpochybňujeme, že na některých zastávkách nejsou na označnících jízdní řády (JŘ) řádně vylepeny. Je však velmi obtížné prokázat zavinění dopravce, mj. je faktem, že jízdní řády jsou strhávány, nebo jinak znehodnocovány neznámými osobami, případně jsou poničeny povětrnostními vlivy, atp.

Tolerovanou odchylkou od zveřejnění JŘ na označnících je praxe, podle níž je dopravci, po dohodě s majitelem zastávky, uveřejňují přímo v zastávkách, ve vitrínách nebo vylepením na stěnu zastřešené čekárny. Může tak dojít k paradoxnímu jevu, kdy je výlepová plocha je prázdná, ale lidé si mohou jízdní řád přečíst ve větším pohodlí, chráněni před nepříznivými povětrnostními vlivy. Kontrola státního odborného dozoru krajského odboru dopravy a silničního hospodářství, zaměřená mj. i na řádné zveřejňování JŘ na Šluknovsku se uskuteční v pátek 26. ledna. Případná porušení některé z povinností, na něž je kontrola zaměřena, mohou být řešena ve správním řízení přímo s dopravcem.

 

 

 

Připravil: František Janačík, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 788

janacik.f@kr-ustecky.cz

 

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 23.1.2007 / 23.1.2007 | Zveřejnit od-do: 23.1.2007-23.2.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém