Orientační nabídka


 

Jubilejní Vinařské Litoměřice 2012

001
10. ročník oblíbené akce v srdci Zahrady Čech přilákal tisíce návštěvníků a desítky vinařů. Lidé mohli ochutnávat víno nejen z Ústeckého kraje, ale také z dalších oblastí České republiky a zahraničí. Výstavu navštívila i řada významných hostů, včetně představitelů Ústeckého kraje.
Tisková zpráva ze 16. dubna 2012
 

 
 

Slavnostního zahájení se zúčastnil člen Rady Ústeckého kraje a poslanec Parlamentu ČR Jiří Šulc: „Je pro mě velkou ctí, že vás mohu jménem Ústeckého kraje přivítat na jubilejním 10. ročníku oblíbených Vinařských Litoměřic. Je to již tradiční akce, na kterou jsme u nás v regionu náležitě hrdí a jsme rádi, že si získala i vaši přízeň. Jakožto zástupce Ústeckého kraje jsem rád svědkem toho, že se Vinařským Litoměřicím již tak dlouho daří, a že si tato výstava získala úctyhodnou prestiž nejen mezi vinaři z celé České republiky, ale také ze zahraničí.“

 

Návštěvníci mohli ochutnávat vína od více než 40 vystavovatelů a porovnávat jejich jednotlivé chutě, vůně a barvu. Součástí největší výstavy vín v rámci České republiky je také soutěžní část, která vyhlašuje nejlepší vinaře hned v několika kategoriích. A bodovala vína z Ústeckého kraje. Z oblasti Čechy uspěl Agrofrukt Kamýk, který získal cenu za nejlepší kolekci vín, a maložernosecké Vinařství sv. Tomáše, které mělo nejlépe hodnocené víno oblasti – Pinot Noir 2009 výběr z hroznů.

 

„Pro mě je podpora regionu a regionálních výrobků velmi důležitá, navíc spolu velmi úzce souvisí. Když vzkvétají regionální výrobky, vzkvétá region a já jsem rád, že vína z oblasti známé jako Zahrada Čech pomáhají vytvářet pozitivní obraz a pověst našeho Ústeckého kraje,“ řekl před předáváním ocenění vítězům radní Ústeckého kraje pro oblast regionálního rozvoje a cestovního ruchu Radek Vonka. Kromě něj Vinařské Litoměřice navštívili náměstek hejtmanky Pavel Kouda, první místopředseda Senátu Parlamentu ČR Přemysl Sobotka, ministr obrany Alexandr Vondra, ministr zemědělství Petr Bendl, starosta Litoměřic Ladislav Chlupáč a mnoho dalších.

 

Seznam oceněných vín najdete v přiložené příloze.

 

11. ročník Vinařských Litoměřic se bude konat 12. a 13. dubna 2013.

 

Vinařské Litoměřice organizuje Ortopedické centrum s.r.o. ve spolupráci s Ústeckým krajem a také pod záštitou hejtmanky Ústeckého kraje Jany Vaňhové.

 

Připravila:

Mgr. Alena Tichá

oddělení tiskových informací

Kancelář hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.: 475 657 741, ticha.a@kr-ustecky.cz,

www.kr-ustecky.cz

01
O vína z Ústeckého kraje byl po dobu výstavy velký zájem.

02
Jednu z cen předávali náměstek hejtmanky Ústeckého kraje Pavel Kouda (zcela vlevo) spolu s organizátorem Pavlem Kacerovským (druhý zleva) a předsedou Cechu českých vinařů Jiřím Čábelkou,...

02
...radní Ústeckého kraje Jiří Šulc...

03
...a radní Radek Vonka.

01
Championovi soutěže Vinselektu Michlovský předali ocenění první místopředseda Senátu Parlamentu ČR Přemysl Sobotka (zcela vpravo) a ministr zemědělství Petr Bendl (zcela vlevo).

01
Slavnostní přípitek (zleva): biskup litoměřický Jan Baxant, starosta Litoměřic Ladislav Chlupáč, náměstek hejtmanky Pavel Kouda a ministr obrany Alexandr Vondra

01
Na výlety po Ústeckém kraji lákal stánek krajského úřadu.

01

 

Odkazy

 
Zodpovídá: Mgr. Alena Tichá
Vytvořeno / změněno: 16.4.2012 / 16.4.2012
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém