Orientační nabídka


 

K požadavkům Dětí země – Klub za udržitelnou dopravu

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
D8
Děti země – Klub za udržitelnou dopravu, jak informoval tisk, podaly u soudu vůči Ústeckému kraji exekuci. Děti země požadují informaci o studiích týkajících se prodlužování a prodražování výstavby dálnice D8, úsek Lovosice – Řehlovice.
 

 
 

Děti země – Klub za udržitelnou dopravu, jak informoval tisk, podaly u soudu vůči  Ústeckému kraji exekuci. Děti země požadují informaci o studiích týkajících se prodlužování a prodražování výstavby dálnice D8, úsek Lovosice – Řehlovice.      

 

    Prostřednictví exekuce chtějí Děti země vymoci, aby jim Ústecký kraj sdělil na jejich žádost o informaci z roku 2007, že  požadovanou studii nemá k dispozici. Důvodem žádosti Dětí země je výrok bývalého hejtmana kraje o vlivu Dětí země – Klubu za udržitelnou dopravu na prodražování a prodlužování výstavby dálnice.  Ústecký kraj už v roce 2007 uvedl, že výroky hejtmana kraje byly učiněny v kontextu s míněním občanů Ústeckého kraje. Co se studie týče, odpověděl kraj, že shromažďování podobných informací není v jeho kompetenci. Taková odpověď se Dětem země – Klub za udržitelnou dopravu nelíbí. Proto sdružení podalo návrh na exekuci.

 

    Miroslav Patrik z Dětí země k tomu v roce 2009 sdělil tisku: „Požádali jsme jej (kraj) o informaci, na základě čeho to tvrdí. Mysleli jsme si, že si k tomu nechali třeba udělat nějakou studii“ (Hospodářské noviny dne 20.3.2009).  V důsledku odmítání odpovědi Ústeckého kraje Dětmi země – Klub za udržitelnou dopravu kraji hrozí zablokování majetku. Tím prakticky může nastat znemožnění plnění jeho úkolů v oblasti veřejného zájmu, dotační politiky, poskytování darů,  bez kterých se organizace působící v kraji v oblasti uspokojování veřejných zájmů neobejdou a nenaplnění volebního programu, pro který se lidé Ústeckého kraje ve volbách vyjádřili.

 

    Ústecký kraj se proto rozhodl, aniž by změnil své názory, k netradičnímu kroku. Uhradil ještě před právní mocí rozhodnutím soudu uložené částky (50 tisíc pokuty a náklady řízení ve výši 14.405,- Kč). Toto opatření přijal, aby tak minimalizoval možnost eventuálního zablokování majetku a mohl i dále plnit své úkoly.  Pro odstranění veškerých pochybností, bez přihlédnutí k probíhajícím soudním sporům, Ústecký kraj Dětem země – Klubu za udržitelnou dopravu k jejich žádosti z roku 2007 o informaci sděluje, že  požadované  informace nemá Ústecký kraj  skutečně k dispozici.

 

 

Kontakt:  Veronika Kindlová, tisková mluvčí Ústeckého kraje

kancelář hejtmanky Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 726; mob.tel 737 203 666

kindlova.veronika@kr-ustecky.cz

 
Zodpovídá: Mgr. Veronika Kindlová
Vytvořeno / změněno: 27.3.2009 / 27.3.2009 | Zveřejnit od-do: 27.3.2009-27.4.2009
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém