Orientační nabídka


 

K šedesátinám teplického gymnázia blahopřál i Pavel Kouda

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Lázeňské město Teplice žilo dva dny oslavami 60. výročí založení zdejšího gymnázia, v současnosti příspěvkové organizace Ústeckého kraje. Na oslavách se sešlo mnoho významných hostí, absolventů školy i pedagogů, poblahopřát přišel za Ústecký kraj člen krajské rady Pavel Kouda .
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne  30. 9.2005

 

K šedesátinám teplického gymnázia blahopřál i Pavel  Kouda

 

 

Lázeňské město Teplice žilo dva dny oslavami 60. výročí založení zdejšího gymnázia, příspěvkové organizace Ústeckého kraje. Na oslavách se sešlo mnoho významných hostí, absolventů školy i pedagogů, poblahopřát přišli také zástupci Ústeckého kraje. V lóži Krušnohorského divadla, kde se v pátek 30. září konala jedna ze stěžejních slavnostních akcí, nechyběl ani krajský radní Pavel Kouda. Byli tu také pracovníci odboru školství, mládeže a kultury krajského úřadu Štěpán Harašta a Hana Poloncarzová.

Šest desítek let v životě školy defilovalo na podiu divadla v mnoha obrazech a podobách. Moderátoři bohatého programu připomenuli celou řadu významných osobností, které školou prošly.  Někteří hosté byli přítomni osobně, jiné si připomenuli videoprojekcí se zvukovým záznamem. Řada z nich vynikla svými ojedinělými schopnostmi a dovednostmi a zapsali se do každodenní historie celé ČR. Jsou z nich kupříkladu úspěšní lékaři, herci, inženýři, spisovatelé, novináři apod. Za dobu existence teplického gymnázia přivedlo téměř 300 učitelů k úspěšné maturitní zkoušce na 6 737 studentů. Půl roku škola pracovala na tom, aby našla všechny ty, kteří graduovali a na dvoudenní oslavy je pozvala. Nebylo lehké najít je, znát, co kdo dělá, kde nyní působí nebo pracují. „Nejsem sice absolvent zdejšího gymnázia, ale cítím se patriotem Ústeckého kraje. Na dnešní den jsme dostali tři pozvánky na významné události. Vybrali jsme si vaše gymnázium, protože jeho úspěchy a tradice jsou známé. Přeji škole, pedagogům i studentům jen to nejlepší. Dvakrát šedesát oslavit společně už nestihneme, ale určitě se tady sejdeme při nějaké jiné příležitosti. Držím všem palce a přeji hodně úspěchů,“ pozdravil shromáždění studentů a hostů v teplickém divadel Pavel Kouda. Na bohatý program 60. narozenin Gymnázia v Teplicích navázal odpoledne kostýmový průvod studentů městem a večer pak další setkání bývalých žáků této prestižní školy.

 

připravila: Naďa Kocábková, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 741

kocabkova.n@kr-ustecky.cz

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 30.9.2005 / 30.9.2005 | Zveřejnit od-do: 30.9.2005-30.10.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém