Orientační nabídka


 

Kam na lyže? No přece do Krušných hor!

001
Zimní sezona je v plném proudu a vy přemýšlíte, kam vyrazit na lyže tentokrát? Trefou do černého jsou Krušné hory. Pro někoho jsou již řadu let jasnou volbou, protože ho zde každý rok přivítá něco nového a spousta zábavy, pro jiného jsou Krušné hory nepopsaným listem papíru, který ovšem stojí za to popsat neopakovatelnými zážitky na sněhu.
Tisková zpráva z 10. prosince 2012
 

 
 

Zimní radovánky bez hranic

Vrcholné zážitky slibuje nejvyšší vrchol Krušných hor, Klínovec. Zdejší Skiareál si pro návštěvníky na letošní sezonu připravil novinku v podobě zbrusu nové čtyřsedačkové lanovky SUZUKI s pojízdným kobercem, která nahradí stávající kotvu na sjezdovce Přemostěná. Snowboardisty zaručeně potěší nové překážky a skoky ve zdejším snowparku. A pokud si lyžovačku budete chtít proložit něčím dobrým na zub, určitě budete mít z čeho vybírat. Na zcela nové menu se můžete těšit v restauraci Pod Pařezem, která byla zmodernizovaná a rozšířena. Opalovačku přímo na svahu s teplým nápojem v ruce si můžete dopřát v Apreski stanu vedle lanovky CineStar Express nebo u moderního iglů, které vyrostlo na vrcholu u výstupu lanovky SUZUKI.

A komu by to pořád bylo málo, může jeden den lyžovat na Klínovci a druhý den se přesunout na sousední Fichtelberg. Díky vícedennímu společnému skipasu pro Skiregion Fichtelberg-Klínovec se můžete svézt na 27 km sjezdovek všech obtížností a nahoru se nechat vyvézt 7 lanovkami a 9 vleky. Propojené nejvyšší vrcholky Krušných hor se právem řadí mezi špičkové skiareály v rámci celého Česka.

Navíc z Prahy letos poprvé vyjede Cityskibus. Nejedná se o klasický skibus, cestou na Klínovec a zpět se budete také bavit, a to jen za 750 Kč (doprava + celodenní skipas). Spousta zábavy vás čeká i přímo na sněhu, pokud na Klínovec přijedete v sobotu 5.1. nebo 16.2., kdy to na svahu rozbalí Fajn Radio se svými hosty.

 

Sport, zábava i relax

Jediná čtyřsedačková lanovka ve východním Krušnohoří se letos poprvé rozjede ve Sportareálu Klíny. Toto středisko v okrese Most roste před očima. Kromě nové lanovky byly zmodernizovány i 3 vleky a prodlouženy a rozšířeny sjezdovky. Umělé zasněžování pokrývá 100% sjezdovek, a tak se těšte na skvělé sněhové podmínky. Pokud toužíte po adrenalinu, nevynechejte nový snowpark s unikátním Big Airem, který navrhli reprezentanti ČR v akrobatickém lyžování - Roman Dalecký a ve snowboardingu - Honza Nečas.

Jako první areál v ČR zavádí letos na Klínech tzv. multičasovou jízdenku, která zvýší flexibilitu a šetří čas i peníze návštěvníků. Při každé delší pauze se odpočet času zastaví do doby, než lyžař opět projede odbavovacím místem. Kartu s desetihodinovým tarifem tak lze rozložit do více dnů sezóny. Úsporu návštěvníkům poskytne také letos nově zavedené parkování zdarma.

Na Klínech ale nemusíte zůstat jen u lyžování. V nové multifunkční sportovní hale s horolezeckou a tenisovou stěnou si můžete protáhnout i jiné svaly, kterým pak večer můžete dopřát relax v sauně nebo whirlpoolu.

 

Rodinná pohoda

Méně náročné lyžaře a rodiny s dětmi pak rádi uvítají v některém z menších areálů jako např. v Českém Jiřetíně s novým občerstvením u vleku Čerťák, na Bouřňáku, na Komáří vížce nebo na Alšovce u Měděnce. Kratší a méně náročné sjezdovky a menší počet vleků zde kompenzují usměvavé tváře vlekařů a pohodová rodinná atmosféra. Malý vlek pak najdete prakticky v každé druhé horské vísce.

 

Z Prahy za pouhých 70 minut

Víte, kde leží vůbec nejbližší horské středisko od Prahy s pestrou nabídkou jak pro lyžaře a snowboardisty, tak pro běžkaře? Je to Telnice v Krušných horách, nejvýchodnější skiareál Krušných hor, kam se kromě posledních osmi kilometrů celou cestu pohodlně svezete po dálnici D8.

 

Po hřebenech Krušnohorskou bílou stopou

Telnice je také výchozí místo Krušnohorské bílé stopy, která propojuje 6 zimních středisek východních Krušných hor. Pokud si správně namažete, můžete odtud přes Fojtovice, Komáří vížku, Bouřňák, Dlouhou Louku a Klíny dojet až na Lesnou, aniž byste opustili bílou stopu. Každé ze středisek navíc upravuje své místní okruhy, takže se běžkařům nabízí svezení na více než 250 km tras jak pro klasiku, tak skate. Už dávno nejsou ani problémem státní hranice – trasy plynule pokračují na německou stranu hor, kde o ně přebírají péči kolegové ze Zinnwaldu, Altenbergu, Holzhau a Seiffenu.

Kdybyste si přeci jen nebyli jisti, zda trefíte zpátky, doporučujeme vám koupit si novou mapu běžeckých tras. Mapa pokrývá hřeben Krušných hor od Božího Daru/Oberwiesenthalu na západě až po Telnici resp. Altenberg na východě a seženete ji ve výše jmenovaných lyžařských areálech a ve vybraných horských hotelech.

Už víte, kam letos vyrazíte na lyže? No přece do Krušných!

 

Připravila: Destinační agentura Krušné hory o.p.s., Klíny 61, 436 01 Litvínov,

www.krusne-hory.org, info@krusne-hory.org

 

01

01
Pohled na Klínovec

01

01

 
Zodpovídá: Mgr. Alena Tichá
Vytvořeno / změněno: 10.12.2012 / 10.12.2012
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém