Orientační nabídka


 

Kampaň Žijeme Londýnem navštíví Ústí, Teplice, Most a Chomutov

001
Ústecký kraj v těchto dnech znovu ožívá olympijskou atmosférou prostřednictvím kampaně Českého olympijského výboru Žijeme Londýnem. Po výstavě olympijských fotografií a edukačním programu pro žáky základních škol, z kterých se v uplynulých dnech těšili obyvatelé Chomutova a v příštích dnech se přesunou do Mostu, přichází na řadu i oblíbený londýnský doubledecker.
Tisková zpráva ze 17. dubna 2012
 

 
 

Ten postupně navštíví hned čtyři města v Ústeckém kraji. V úterý 17. dubna zaparkuje v Ústí nad Labem (Mírové náměstí), ve středu 18. dubna zavítá do Teplic (parkoviště v ulici Alejní), ve čtvrtek 19. dubna přijede do Mostu (náměstí Velké mostecké stávky) a své turné po regionu zakončí v pátek 20. dubna v Chomutově (Dr. Farského, před OC Chomutovka).

Hostem první zastávky doubledeckeru v Ústí nad Labem 17. dubna bude Oldřich Svojanovský, předseda Českého klubu olympioniků a dvojnásobný olympijský medailista ve dvojskifu. Ve 13 hodin ho zde osobně přivítá primátor města Vít Mandík. Bývalý úspěšný reprezentant si určitě nenechá ujít příležitost ukázat vzorový styl na veslařském trenažeru RWE.

Také závěrečná zastávka doubledeckeru v Chomutově bude mít svého hvězdného patrona – plavkyni Simonu Baumrtovou. Ta se jako vůbec první sportovkyně z Ústeckého kraje probojovala na letní olympijské hry v Londýně 2012. Fanoušci se na mladou olympijskou naději mohou těšit ve 13 hodin.

Doubledecker bude v každém městě všem zájemcům k dispozici od 10 do 18 hodin.

„Olympijský“ doubledecker tovární značky Bristol byl vyroben v roce 1959. Dlouhá léta sloužil v Londýně, jeho maximální konstrukční rychlost dosahuje 85 kilometrů za hodinu. V České republice je registrován jako historické vozidlo na veteránských značkách. Je vybaven multimediální technikou a představuje komplexní informační základnu o všem, co souvisí s Českým olympijským týmem a olympiádou v Londýně.

V jeho prostorách se fanoušci dozvědí vše o kampani Žijeme Londýnem, aktuální novinky o Českém olympijském týmu, připomenou si slavné olympijské momenty nebo mohou poslat vzkaz svému oblíbenému sportovci.

Projekt Českého olympijského výboru, nad nímž převzala záštitu Asociace krajů České republiky, odstartoval loni v květnu. V průběhu uplynulých deseti měsíců postupně zavítal s některou ze svých součástí do všech regionů v zemi a dosud se do něj zapojilo více než 630 000 fanoušků. Moderní interiér doubledeckeru si dosud nenechalo ujít téměř 90 000 zájemců. Ve třetí etapě kampaně Žijeme Londýnem absolvuje dvoupatrový autobus do začátku letní olympiády  v Londýně 39 zastávek po celé České republice.

Fanoušci mohou sledovat novinky kampaně Žijeme Londýnem na webových stránkách www.zijemelondynem.cz či na Facebooku www.facebook.com/olympijskytym.

 

Více informací:

Alexandr Kliment

+420 606 923 441, kliment@olympic.cz

 
Zodpovídá: Mgr. Alena Tichá
Vytvořeno / změněno: 17.4.2012 / 17.4.2012
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém