Orientační nabídka


 

Kanada, město Calgary

 

 
 

 

Kanada

 

 

Stát: Kanada, provincie Alberta
Název partnerského regionu: Calgary
Podepsaná smlouva: 16. 5. 2007
Oblasti spolupráce: Podpora malých a středních podnikatelů, vytvoření obchodních příležitostí, investic, podpora inovací a vzdělání

 

 

Vývoj spolupráce s Calgary

     Možnost spolupráce s Calgary byla Ústeckému kraji nabídnuta Českou obchodní asociací (ČOA). Jejím cílem měla být podpora malých a středních podnikatelů, vytvoření obchodních příležitostí, investic, podpora inovací, vzdělání, podpora turistického ruchu, apod. Tyto úkoly by na sebe vzaly hospodářské komory, podnikatelské rady či obchodní společnosti, jejichž zástupci by se při jednání mohli odvolat na dohodu, která by byla ratifikována vedením obou regionů.

     září 2006 bylo schváleno Memorandum mezi Ústeckým krajem a městem Calgary, které bylo podepsané v květnu 2007 hejtmanem Ústeckého kraje Jiřím Šulcem a primátorem města Calgary Davem Bronconierem. V rámci Memoranda se strany zavázaly vytvářet obchodní, kulturní a vzdělávací vazby, zprostředkovávat prezentace a setkání zástupců obou komunit, předávat dotazy, návrhy a žádosti o informace příslušným organizacím či úřadům vlády v obou příslušných městech a podporovat činnosti obchodní a investiční.

     Dalším přátelské setkání s kanadskou stranou proběhlo v prosinci 2007, kdy Jerry Jelínek navštívil hejtmana Ústeckého kraje a pohovořili spolu o pracovních příležitostech pro Čechy v Kanadě a také o kanadských mobilních protipovodňových stěnách s možností využití pro složky integrovaných záchranných systémů v ČR. V srpnu 2008 kanadský velvyslanec Michael Calcott na akci „Den záchranářů“ projekt mobilních protipovodňových stěn představil.

     V současné době se spolupráce s Calgary aktivně nerozvíjí.

 
Zodpovídá: Ing. Jitka Zimová
Vytvořeno / změněno: 18.10.2010 / 18.10.2010
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém