Orientační nabídka


 

Katalog řemeslné výroby nabízí novinky

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Katalog
Ústecký kraj podporuje rozvoj řemesel, místní ekonomiky a udržitelný cestovní ruch. Prostředníkem mezi řemeslníky, výrobci a konečnými spotřebiteli se stal Katalog řemeslné výroby.
Tisková zpráva ze dne 29. září 2015
 

 
 

Druhý ročník Katalogu řemeslné výroby Ústeckého kraje byl představen návštěvníkům na tradičních výstavách Země Živitelka v Českých Budějovicích a Zahrada Čech v Litoměřicích.

 

Jedná se o seznam kontaktů určených nejen obcím, městům, firmám, podnikatelům a návštěvníkům, ale také všem občanům Ústeckého kraje, aby sami viděli, co třeba dělá, pěstuje, chová soused od vedle nebo z blízké vesnice či města.

 

Letošní vydání bylo rozšířeno o výrobce, kteří získali v roce 2015 ocenění Regionální potravina Ústeckého kraje a Nejlepší potravinářský výrobek kraje Přemysla Oráče. Dále jsou zde kontakty na řemeslníky, jejichž práce se může pyšnit označením Regionální produkt, vedený pod Asociací regionálních značek.

 

V našem kraji najdete regionální značky Českosaské Švýcarsko regionální produkt, Krušnohoří regionální produkt, České středohoří regionální produkt, Poohří regionální produkt. Tyto doplňují další řemeslníci, kteří jsou dovední a zruční nebo umí to své řemeslo. Nejčastěji se jedná o výrobce keramiky, dřevěných hraček, svíček ze včelího vosku, perníku, mýdel a vonných olejů, přírodní kosmetiky apod.

 

Katalog v elektronické podobě je umístěný webu Ústeckého kraje, v sekci Rozvoj kraje a na turistickém webu Brána do Čech, kde je průběžně doplňován a inovován, aby zde své místo našli všichni ti, kteří navazují na řemeslnou dovednost a tradici v Ústeckém kraji. V současné době probíhá distribuce tištěného katalogu do informačních center, návštěvníci kraje budou mít možnost dočíst se a prohlédnout si, co se u nás vyrábí, případně navštívit řemeslníka osobně.

 

Katalog řemeslné výroby je alespoň drobnou podporou všem poctivým výrobkům, které jsou nejlepší vizitkou našeho regionu.


01
Druhý ročník Katalogu řemeslné výroby byl prezentován na Zahradě Čech v Litoměřicích

 

 
Zodpovídá: Bc. Vít Hnízdil
Vytvořeno / změněno: 29.9.2015 / 29.9.2015 | Zveřejnit od-do: 29.9.2015-28.10.2015
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém