Orientační nabídka


 

Katalog sociálních služeb už slouží veřejnosti

001
Závěrečným seminářem byla ukončena dvouletá realizace projektu „Katalog sociálních služeb, zkvalitnění jejich nabídky a vzdělávání jejich poskytovatelů“. Jeho hlavním cílem je zvýšit dostupnost a kvalitu sociálních služeb v Ústeckém kraji. Účastníky semináře přivítal krajský radní pro bezpečnost a sociální věci Martin Klika.
Tisková zpráva ze dne 29. března 2013
 

 
 

Hlavním výstupem projektu je  elektronický katalog poskytovatelů sociálních služeb v Ústeckém kraji s aktuální nabídkou sociálních služeb dle různých kritérií (typ služby, cílová skupina  uživatelů) a zavedení systému hodnocení kvality poskytovaných sociálních služeb. Katalog je možné vyhledat na webovém portálu www.socialnisluzby.kr-ustecky.cz.

„Byl bych rád, kdyby Katalog sociálních služeb Ústeckého kraje byl vnímán nejen jako nadstavba v oblasti sociálních služeb, ale především jako nástroj, který zlepší informovanost veřejnosti o dostupných poskytovatelích sociálních služeb,“ řekl při zahájení semináře radní Martin Klika.

Občanům, obcím a sociálním partnerům je  tak umožněn jednoduchý přístup k databázi a informacím o aktuální nabídce poskytovaných služeb v Ústeckém kraji. Všichni registrovaní poskytovatelé sociálních služeb byli zařazení do tohoto informačního  systému a mohou  individuálně aktualizovat informace. Zavedení systému hodnocení umožňuje Ústeckému kraji nejen sběr, aktualizaci, ale i následné vyhodnocování dat pro další efektivní směřování finančních prostředků do jednotlivých oblastí sociální pomoci v celém kraji. Pro města a obce je dobrým  informačním zdrojem pro efektivní plánování a koordinaci sociálních služeb ve svém mikroregionu.

„Cílem Ústeckého kraje je, aby zajistil prostřednictvím poskytovatelů sociálních služeb péči a pomoc sociálně potřebným lidem,“ řekl předseda Výboru pro zdravotnictví a sociální věci ZÚK Pavel Csonka.

Pro občany, kteří mají omezený přístup k internetu, nebo preferují informace v listinné podobě, jsou určeny tištěné verze katalogu. Souhrnný katalog (zahrnující všechny skupiny poskytovatelů sociálních služeb) byl vydán nákladem 2100 kusů a dílčí katalogy (8 druhů), zaměřující na sociální služby blízké svou podstatou, vyšly v celkovém nákladu 3700 kusů. Tyto katalogy budou občanům k dispozici ve veřejných institucích Ústeckého kraje od měsíce května 2013 (městské a obecní úřady, úřady práce…)

Projekt se dále zaměřil na realizaci akreditovaných vzdělávacích kurzů pro pracovníky ve službách a sociální pracovníky. V rámci projektu bylo bezplatně v kurzech dalšího vzdělávání (36 vzdělávacích modulů) a ve 3 kvalifikačních kurzech proškoleno 2876 zaměstnanců poskytovatelů  sociálních služeb.

Projekt byl financovaný z Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost ve výši téměř dvacet milionů korun a realizovaný v termínu od 1. dubna 2011 do 31. března 2013.

Kontakt:

Mgr. Alena Tichá, oddělení tiskových informací

odbor kanceláře hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.:   +420 475 657 741

Mob.:+420 777 499 822

Mail:   ticha.a@kr-ustecky.cz

01

01
Krajský radní pro bezpečnost a sociální věci Martin Klika při zahájení semináře

01

01
Předseda Výboru pro zdravotnictví a sociální věci ZÚK Pavel Csonka

01

01
Vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví krajského úřadu Petr Severa

 
Zodpovídá: Mgr. Alena Tichá
Vytvořeno / změněno: 29.3.2013 / 29.3.2013
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém