Orientační nabídka


 

Každé dítě patří do rodiny: Konference Moderní pěstounství představila specifika náhradní rodinné péče

foto
V prostorách Krajského úřadu Ústeckého kraje uspořádala nezisková organizace Dobrá rodina o.p.s. pro zájemce i odborníky z příslušných úřadů praktický workshop o náhradní rodinné péči, nad kterým převzal záštitu hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček. Organizace Dobrá rodina představila konkrétní možnosti čerpání státního příspěvku i další specifika náhradní rodinné péče stanovená zákonem.
Tisková zpráva ze dne 8. června 2016
 

 
 


„Vaše práce je velice důležitá a zodpovědná, protože ne každé dítě má možnost žít a vyrůstat ve vlastní rodině a právě instituce, které zde zastupujete, se podílejí na tom, aby se dítě dostalo do náhradní rodiny, kde mu bude poskytnuta důkladná péče a pozornost,“ ocenil práci všech subjektů v oblasti náhradní pěstounské péče i význam setkání hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček.

 

Konkrétní informace o možnostech čerpání státního příspěvku přednesla přítomným Jitka Jelšíková z Dobré rodiny. „Jde o informace, které je možné načíst v zákoně, ale vzhledem k velikosti naší organizace máme mnoho cenných zkušeností z praxe, které nikde v knihách ani na internetu nenajdete,“ okomentovala Jelšíková záměr pomoci pěstounským rodinám z regionu, ale také navázat partnerský vztah s příslušnými sociálními odbory na Ústecku. Dobrá rodina aktuálně doprovází cca 800 pěstounských rodin v celé České republice. Přechodný domov v nich našlo víc než 1000 českých dětí.


Více o organizaci na http://www.dobrarodina.cz/ 


foto
Konference se uskutečnila v prostorách krajského úřadu.

foto
Hejtman Oldřich Bubeníček ocenil práci všech subjektů v oblasti náhradní pěstounské péče.

foto

foto
Organizace Dobrá rodina představila konkrétní možnosti čerpání státního příspěvku.

foto
Mezi účastníky byla řada zástupců z neziskových organizací, městských úřadů, poradenských center a dalších. Na snímku také zástupce z Krajského úřadu Ústeckého kraje Karel Giampaoli, vedoucí oddělení sociální práce.


 
 Zdroj: Dobrá rodina, o.p.s.


 

 

 


 
Zodpovídá: Mgr. Markéta Voleníková
Vytvořeno / změněno: 8.6.2016 / 8.6.2016
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém