Orientační nabídka


 

Knihovna v květnu láká čtenáře na půjčování skateboardů a netradiční akce

Severočeská vědecká knihovna v Ústí nad Labem se v květnu rozhodla obohatit svou programovou nabídku o několik netradičních akcí. Čtenáři se mohou těšit například na divadelní představení, prezentaci malých nakladatelství nebo na rodinnou akci, která se uskuteční na pobočce Stříbrníky. Krajská knihovna zároveň otevře v květnu půjčovnu skateboardů.
Tisková zpráva ze dne 29. dubna 2022
SVK ÚL
 

 
 

Hned v prvním týdnu měsíce, ve středu 4. května, v Dětském oddělení ústecké knihovny proběhne workshop s grafikem, ilustrátorem a skejťákem Jakubem Novotným. Návštěvníci akce se dozví, jak zvládnout základní skateboardové dovednosti, jaký ve městě pro skateboarding využívat terén nebo jakým disciplínám se věnovat. Zároveň si zde pomocí šablon budou moci potisknout vlastní skateboardy nebo trika.

„V rámci zmiňované akce, kterou jsme pojmenovali Skateboarding pro všechny, plánujeme zahájit provoz půjčovny skateboardů. Ty bude možné půjčovat v našem Dětském oddělení s tím, že tuto službu budou moci využívat všichni registrovaní čtenáři starší osmnácti let. Věkové omezení u výpůjček skateboardů jsme zavedli především z bezpečnostních důvodů, nemyslíme si však, že by to pro naše čtenáře bylo nějakou zásadní překážkou. Na základě našich zkušeností předpokládáme, že dětští čtenáři by si tak jako tak přišli skateboard vypůjčit v doprovodu rodičů nebo starších sourozenců. Půjčování skateboardů bude pro čtenáře zcela zdarma, pouze bude při vypůjčení nutné složit vratnou zálohu ve výši 500 korun,“ říká k nové inovativní službě knihovny její ředitelka Jana Linhartová.

Kromě skateboardingu je pro čtenáře na první polovinu měsíce připraveno ještě setkání s nejznámější českou violoncellistkou Terezií Kovalovou a další představení z oblíbeného cyklu Listování, v rámci něhož herci Lukáš Hejlík a Pavel Oubram tentokrát představí knihu Když panda tančí. Knihovna s ohledem na omezenou kapacitu míst doporučuje zájemcům o tyto dvě akce včasné zakoupení vstupenek v předprodeji.

V úterý 17. května se čtenáři mohou těšit na divadelní představení Černá sanitka, které knihovna připravuje ve spolupráci s ústeckým Činoherním studiem. Vystoupení, jež je inspirováno stejnojmennou knihou hororových povídek a městských legend, se uskuteční venku pod širým nebem, a to konkrétně na hřišti pod areálem Českého rozhlasu Sever.

V sobotu 21. května knihovna láká návštěvníky na svou pobočku Stříbrníky, kde bude celé odpoledne probíhat rodinná akce plná nejrůznějších her a soutěží. Chybět samozřejmě nebude prezentace služeb knihovny, malá burza knih a možnost se občerstvit. V 15 hodin zde navíc proběhne divadelní představení, které ve svém volném čase secvičili knihovníci a knihovnice.

Měsíc knihovna zakončí akcí LOOK! A BOOK!, v rámci níž se čtenáři budou moci setkat s tvůrci a nakladateli krásných a originálních knih. Součástí akce, jež se uskuteční ve středu 25. května, bude prezentace malých vydavatelství, prodejní výstava a autorské workshopy pro děti.

Text: Jan Černecký, Oddělení komunikace SVKUL

Severočeská vědecká knihovna v Ústí nad Labem v květnu zprovozní půjčovnu skateboardů
Severočeská vědecká knihovna v Ústí nad Labem v květnu zprovozní půjčovnu skateboardů

 
Zodpovídá: Ing. Martin Volf
Vytvořeno / změněno: 29.4.2022 / 29.4.2022
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém