Orientační nabídka


 

Knihovna Ústeckého kraje se proměnila v taneční parket

Ve Vědecké části knihovny Ústeckého kraje se v sobotu 11. března uskutečnil knihovnický ples. Celým večerem návštěvníky provázel ostřílený rozhlasový moderátor Kamil Bílský. Účastníci akce si mohli užít například workshop karibských tanců nebo se zapojit do benefiční aukce, jejíž výtěžek byl věnován na podporu spolku Felisicat.
Tisková zpráva ze dne 14. března 2023
Knihovna Ústeckého kraje
 

 
 
Prostory Vědecké části Knihovny Ústeckého kraje proměnily v taneční parket. Po dvouleté pauze se zde totiž uskutečnil v pořadí již čtvrtý knihovnický ples. Celá akce probíhala pod moderátorskou taktovkou Kamila Bílského, o hudbu k poslechu i tanci se až do brzkého sobotního rána starala kapela Falzet. Zpestřením večera pak byl workshop karibských tanců, který si pro návštěvníky akce připravil Jan Štaffa, jenž v Ústí nad Labem pravidelně organizuje veřejné tančírny salsy. O pestrou nabídku občerstvení se postarala kavárna Café Maryša, jež v knihovně funguje od září loňského roku.

V rámci plesu zároveň probíhala benefiční tombola a aukce, jejíž výtěžek byl věnován na podporu spolku Felisicat, který v Ústí nad Labem a okolí pomáhá opuštěným a nemocným kočkám. V tombole mohli návštěvníci vyhrát například publikace vydané knihovnou, slevové poukazy na nejrůznější služby nebo pětilitrový soudek piva z pivovaru Ossegg. Jednou z hlavních cen byl téměř dvoumetrový plyšový medvěd Kvído, jehož pro tyto účely věnovala společnost Edhance. Tento plyšový obr bude nakonec těšit především dětské čtenáře, neboť se jeho výherce rozhodl věnovat jej knihovně.

Ples si kromě knihovníků a čtenářů nenechali ujít ani zástupci partnerů a zřizovatele knihovny. Za Ústecký kraj se akce zúčastnili například radní pro školství Jindra Zalabáková nebo předseda výboru pro kulturu a památkovou péči Vlastimil Skála.

„Ve srovnání s jinými ústeckými plesy měl ples naší knihovny spíše komornější charakter, to mu však rozhodně neubralo na kráse. Všichni účastníci se dle ohlasů velmi dobře bavili. Osobně mě velice těší, že v rámci tomboly a aukce se pro spolek Felisicat podařilo vybrat bezmála dvacet pět tisíc korun,“ zhodnotila ples ředitelka knihovny Jana Linhartová a dodala, že se již nyní těší na pátý ples knihovny, který se uskuteční opět v březnu nadcházejícího roku.

Text: Jan Černecký, Oddělení komunikace Knihovny Ústeckého kraje

Ředitelka Knihovny Ústeckého kraje Jana Linhartová a moderátor Kamil Bílský
Ředitelka Knihovny Ústeckého kraje Jana Linhartová a moderátor Kamil Bílský

 

Předseda krajského výboru pro kulturu a památkovou péči Vlastimil Skála (vlevo) a krajská radní pro školství, mládež a sport Jindra Zalabáková (druhá zleva)
Předseda krajského výboru pro kulturu a památkovou péči Vlastimil Skála (vlevo) a krajská radní pro školství, mládež a sport Jindra Zalabáková (druhá zleva)

 

Spokojení hosté již čtvrtého ročníku plesu ústecké knihovny
Spokojení hosté již čtvrtého ročníku plesu ústecké knihovny

 

Součástí plesu byla i dobrovolná aukce - výtěžek ve výši 25 tisíc korun putoval spolku Felisicat
Součástí plesu byla i tombola a dobrovolná aukce - výtěžek putoval spolku Felisicat

 

Zpestřením večera byly karibské tance v podání ústeckého lektora salsy Jana Štaffa
Zpestřením večera byly karibské tance v podání ústeckého lektora salsy Jana Štaffa

 
 
Zodpovídá: Ing. Martin Volf
Vytvořeno / změněno: 14.3.2023 / 14.3.2023
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém