Orientační nabídka


 

Kolaudace dvou kruhových objezdů

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Odpověď pro Deníky Bohemia Litoměřicko (Eva Břeňová)
 

 
 

ODPOVĚĎ NA DOTAZ Deníky Bohemia Litoměřicko  (Eva Břeňová) ze dne  25. 11. 2004

 

Dotaz (v původním znění):

Posílám několik otázek, týkající se kolaudace dvou kruhových objezdů, z nichž jeden je Na Kocandě a druhý naproti nově postavenému Kauflandu. Obě dvě záležitosti se týkají odboru dopravy krajského úřadu.

1) Kolaudační řízení již probíhá, ale dosud není uzavřeno. Jsou nějaké komplikace? Avizované otevření Kauflandu totiž mělo být podmíněno zkolaudováním obou kruhových objezdů a kolaudační rozhodnutí dosud nebylo vydáno, přestože Kaufland chce otevřít údajně 4. prosince.

2) Je pravda, že se do záležitosti vložili hygienici, kteří ještě provádějí měření u prvního objezdu Na Kocandě? Mám informace, že s naměřenými hodnotami není spokojen jeden z majitelů opodál stojícího domu.

3) Kruhový objezd před samotným Kauflandem je pro své rozměry, což působí problémy při průjezdu hlavně velkým vozidlům, mnohými obyvateli kritizován. Jaký je na tuto záležitost názor odpovědných pracovníků krajského úřadu?

 

Odpověď:

 

1) Ústní projednání spojené s místním šetření proběhlo 16. listopadu 2004 právě s ohledem na plánované otevření Kauflandu, aby vydaná rozhodnutí byla pravomocná do kolaudace samotného objektu.

 

2) Ano, Krajská hygienická stanice Ústeckého kraje, územní pracoviště Litoměřice se ke kolaudačnímu řízení připojila s požadavkem na měření hluku v jednom z objektů u silnice II/261, ulici Na Valech, které uplatnila již ve stavebním řízení. Přestože byl stavebníkem ke kolaudaci předložen protokol z měření s vyhovujícím výsledkem, hygienik toto měření zpochybnil, vydal negativní stanovisko s kolaudací a vyžádal si u zhotovitele stavby provedení nového měření.

 

3) Způsob napojení „Obchodního centra Kaufland“ na velmi provozem zatíženou průtahovou silnici I/15 byl od počátku provázen komplikacemi kvůli méně vhodnému umístění objektu. Mezi jinými byl vyžádán bezpečnostní audit  u renomované firmy, která se těmito návrhy zabývá, a musela být řešena změna územního plánu města Litoměřice. Tato dokumentace byla vyžádána, aby stavebník, firma  Sallerova výstavba, spol. s r.o. Chomutov, vůbec mohl zahájit přípravu stavby a její realizaci. Zhotovené dílo na silnici je výsledkem dvouletého projednávaní - kompromisů a schvalovacího řízení se všemi účastníky řízení, v nichž svá souhlasná stanoviska vydali také Ředitelství silnic a dálnic ČR, a.s., a Policie ČR, Správa Severočeského kraje. Bez této dokumentace by nebylo možné na stavbu vydat stavební povolení.

Vydala: Mgr. Romana Žatecká, tisková mluvčí Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 754, mobil 603 192 631

e-mail: zatecka.r@kr-ustecky.cz

 

 

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 26.11.2004 / 17.7.2006 | Zveřejnit do: 31.12.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém