Orientační nabídka


 

Kolik kilometrů cyklostezek a cyklotras je v Ústeckém kraji ?

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Odpověď pro Českou tiskovou kancelář (Radka Fialová)
 

 
 

ODPOVĚĎ NA DOTAZ Česká tisková kancelář (Radka Fialová) ze dne 26. 4. 2005

 

Dotaz (v původním znění):

1. Kolik kilometrů cyklostezek a cyklotras je v Ústeckém kraji ?

2. Podporuje kraj ze svého rozpočtu stavbu cyklostezek?

3. Vydává kraj nějakou brožuru k cyklostezkám či něco podobného chystá ?

4. Jakou prioritu stavba cyklostezek má ? + jak daleko je záměr vytvořit jeden společný projekt, na který by mohl kraj dostat peníze z EU

 

Odpověď:

1. V současné době je na území kraje více jak 1120 km cyklostezek. jsou oficiálně podle podmínek Klubu českých turistů žlutými tabulkami s piktogramem kola.

 

2. Podpora výstavby cyklostezek není podporována z krajského rozpočtu přímo, nicméně na vybudování cyklostezky bylo možné požádat o dotaci v rámci programů, které ústecký kraj vyhlašuje. Jsou to Program rozvoje cestovního ruchu, obce mohly získat dotaci na projektovou přípravu v rámci Programu podpory rozvoje obcí. Na budování cyklostezek mohou obce také žádat v rámci SROP v podopatření 4.2.2.

 

3. Ústecký kraj vydal 50 tipů na výlety (běžkařské, pěší a cyklistické) z nichž 18 je právě pro cyklisty. V  současné době je připravována publikace se souborem cyklomap pro oblasti Českého středohoří, Krušných hor a Českého Švýcarska + Lužických hor. Publikace bude nabízet kompletní soubor cykloturistických tras a poskytne také informace například o ubytování, stravování, nebo zajímavých místech v dané oblasti. Při jejím zpracování bude kraj spolupracovat s Klubem českých turistů, s agenturou Deliteus, Euroregiony, Národním parkem Česko-Saské Švýcarsko, Tolštejnským panstvím a dalšími subjekty. Vyjít by měly v nákladu 90 tisíc kusů nejen v češtině, ale také v němčině, angličtině a holandštině. Druhý produkt, brožura Tipy na výlety bude obsahovat 55 tras pro cyklisty, běžkaře i pěší turisty.

 

 

4. Náměstek hejtmana a zástupce hejtmana Radek Vonka k tomuto tématu uvedl: „Kraj nemůže sám investovat do výstavy cyklostezek na cizích pozemcích, navíc jeho rozpočet není bezedný. Ale mohli bychom koordinovat vytvoření velkého projektu na dokončení cyklostezky Ústí nad Labem – Děčín – Bad Schandau, na který bychom následně získali dotaci ze státního fondu dopravní infrastruktury nebo z evropských fondů.“ (tisková zpráva z 11. 3. 2005) Koordinaci už provádí odbor dopravy a silničního hospodářství, který shromažďuje od jednotlivých obcí dosud pořízenou projektovou dokumentaci. Dále probíhají jednání s městy Děčín a obcemi Velké Březno, Malé Březno a Těchlovice.

 

Vydala: Mgr. Romana Žatecká, tisková mluvčí Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 754, mobil 603 192 631

e-mail: zatecka.r@kr-ustecky.cz

 

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 29.4.2005 / 17.7.2006 | Zveřejnit do: 29.5.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém