Orientační nabídka


 

Konference Dobrovolnictví pod Řípem

11
Dne 26. května 2011 se konala v Roudnici nad Labem konference s podtitulem: „Cokoliv jste kdy chtěli o dobrovolnictví vědět a báli jste se na to zeptat". Sešli se na ní zástupci několika neziskových organizací, ústeckého dobrovolnického centra, základních a mateřských škol, státní správy samosprávy a další, aby společně mluvili o dobrovolnictví nejen pod Řípem. Konference se zúčastnila krajská radní Jana Ryšánková.
 

 
 

V programu vystoupil ředitel odboru pro mládež Ministerstva školství mládeže a tělovýchovy Michal Urban, který představil a přiblížil posluchačům právě probíhající aktivity konané u příležitosti Evropského roku dobrovolnictví 2011, jež má jeho rezort v gesci. „Jsem moc rád, když se kromě neziskových organizací, pro něž je dobrovolnictví často alfou a omegou jejich fungování, věnují propagaci tomuto fenoménu i města a obce sami,“ uvedl ředitel odboru pro mládež. Podobně pochvalně se vyjádřily na adresu pořadatelů i krajská radní Jana Ryšánková a ředitelka ústeckého dobrovolnického centra Lenka Černá, která kromě svého pohledu na zapojování občanů do dobrovolnických projektů a dobrovolnické služby na severu Čech nabídla účastníkům konference spolupráci při dalším rozvoji dobrovolnictví právě v Roudnici nad Labem a okolí.

Mezi příklady dobré praxe si účastníci konference měli možnost vyslechnout příspěvek firemního dobrovolnictví společnosti Severočeské vodovody a kanalizace, jež byla za svou příkladnou činnost oceněna v roce 2009 hejtmankou Ústeckého kraje paní Janou Vaňhovou. Velkou odezvu měl příspěvek ředitele lovosického gymnázia pana Miloše Štykse, který ukázal práce studentů několika tříd s tématikou dobrovolnictví, se kterými se zúčastnili jako jediná škola z ČR mezinárodní soutěže. Možnou inspiraci pro roudnické organizace a dobrovolníky byly i další příklady organizací Pápěří, HoSt, REMEDIUM Praha, Charita Roudnice nad Labem nebo prezentace internetového portálu www.dobrovolnik.cz.

 

1
Konference se zúčastnila krajská radní Jana Ryšánková (vpředu vlevo)

2

3

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 30.5.2011 / 30.5.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém