Orientační nabídka


 

Konference „Krušné hory – přeshraniční montánní krajina“

3
Konference Programu Cíl 3/Ziel 3 na podporu přeshraniční spolupráce 2007-2013 mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko se uskuteční 25. září od 09:30 hodin v konferenčním sále Manufaktury snů (Manufaktur der Träume), v Annaberg-Buchholz.
 

 
 

Od zahájení evropského dotačního programu „Program Cíl 3/ Ziel 3 na podporu přeshraniční spolupráce 2007-2013 mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko“ bylo schváleno přes 160 přeshraničních projektů, u nichž lze očekávat také úspěšnou realizaci. Do projektu je zapojen Ústecký kraj. V rámci konference pod heslem Krušné hory – přeshraniční montánní krajina“ bychom chtěli nyní zhodnotit pokroky přeshraniční spolupráce a potenciály Programu Cíl 3/ Ziel 3 na zhruba 20 vybraných podpořených projektech v pohraničí a prezentovat je na výstavě a během prestripu. Konferenci se koná v úterý 25.09.2012, od 09:30 hodin v konferenčním sále Manufaktury snů (Manufaktur der Träume), v Annaberg-Buchholz (Buchholzer Straße 2, 09456 Annaberg-Buchholz).

V rámci konference se uskuteční následující aktivity:

Výstava – Dopoledne představí kooperační partneři výsledky projektů na malém sále a těší se na zajímavé diskuze s účastníky konference.

Okružní jízda po projektech (prestrip) – Odpoledne lze shlédnout během okružní jízdy projekty v terénu v lokalitách Bärenstein, Vejprty, Přísečnice, Měděnec, Boží Dar, Breitenbrunn, část obce Tellerhäuser a Oberwiesenthal. Během jízdy krajinou s významným kulturním dědictvím a krásnou přírodou se účastníci mohou na vlastní oči přesvědčit, jak lze montánní historii úspěšně propojit s cestovním ruchem.

Mezi pozvanými hosty je náměstek ministra pro regionální rozvoj a cestovní ruch Ministerstva pro místní rozvoj České republiky Ing. Michal Janeba, náměstek hejtmana Karlovarského kraje Ing. Petr Navrátil, státní sekretář Saského státního ministerstva pro hospodářství, práci a dopravu pan Hartmut Fiedler, zemský rada Krušnohorského okresu pan Frank Vogel, zemský rada okresu Střední Sasko pan Volker Uhlig, primátorka města Annaberg-Buchholz paní Barbara Klepsch, zástupce Evropské komise pan Guus Muijzers a vedoucí oddělení Infrastruktura a rozvoj měst Saské rozvojové banky - dotační banky - (SAB) pan Jörg Mühlberg.

Konference bude simultánně tlumočena. Občerstvení je zajištěno. Široké spektrum oblastí programu, v kterých lze získat dotaci, umožňuje realizaci přeshraničních projektů v nejrůznějších oblastech života společných příhraničních regionů. Zahrnuje oblasti infrastruktury, hospodářské spolupráce, kultury, životního prostředí a bezpečnosti. Cílem dotace je podpora vyrovnaného hospodářského, sociálního a ekologického vývoje v dotačním území a posílení soudržnosti v regionu.

Připravil: odbor RR
 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 20.9.2012 / 20.9.2012
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém