Orientační nabídka


 

Konference o nových technologiích v Ústí nad Labem

001
Fakulta výrobních technologií a managementu ústecké univerzity pořádá již počtvrté mezinárodní konferenci, která se zabývá novými poznatky v oblasti strojírenských technologií. Zahájení odborného semináře se zúčastnil mimo jiné i radní pro oblast školství, mládeže a sport Petr Jakubec.
Tisková zpráva z 24. ledna 2012
 

 
 

Do oblasti strojírenských technologií patří například obrábění, svařování, montáže a projektování. Dále se konference zaměřuje na vznik a přenos technologických informací. Program přilákal především studenty z řad ústecké univerzity.

 

„Myslím, že kdybyste téma konference přednesli jen tak na veřejnosti, málokdo bude vědět, co se pod tím přesně skrývá. Jsem proto nesmírně rád, že máme v Ústeckém kraji studenty a odborníky, kteří technologiím rozumějí, zabývají se jimi, studují je, vzdělávají se a využívají nové vědomosti a dovednosti mimo jiné i k rozvoji našeho regionu. Svět technologií se neustále mění a aby s ním člověk udržel krok, musí se seznamovat s novými trendy a objevy. A to je cíl této konference,“ řekl v úvodu Petr Jakubec.

 

Po zahájení následovala celá řada odborných přednášek, které pokračují ještě dnes. Konference se odehrává v prostorách hotelu Clarion.

 

Ústecký kraj si uvědomuje, jak je podpora vysokoškoláků důležitá, i vzhledem k tomu, že jako region jich má nejméně v České republice. Snaží se proto studenty motivovat, aby zachovali přízeň Ústeckému kraji. K dispozici mají motivační stipendia a také soutěž „Absolventská práce“. Tyto dva programy mohou studentům pomoci získat finanční příspěvky ve výši desítek tisíc korun. Informace o vysokoškolských stipendiích lze najít na webových stránkách Ústeckého kraje http://www.kr-ustecky.cz/vismo/zobraz_dok.asp?id_org=450018&id_ktg=65212&p1=101901.

 

Připravila:

Mgr. Alena Tichá

oddělení tiskových informací

Kancelář hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.: 475 657 741, ticha.a@kr-ustecky.cz,

www.kr-ustecky.cz

01
Účastníci konference

02
Radní Petr Jakubec (zcela vlevo) při zahájení konference vedle prorektorky pro vědu a další tvůrčí činnost UJEP Jiřiny Jílkové 

 
Zodpovídá: Mgr. Alena Tichá
Vytvořeno / změněno: 24.1.2012 / 24.1.2012
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém