Orientační nabídka


 

Konference projektu Podpora NRP v ÚK - Náhradní rodičovství

 

 
 

Projekt „Podpora náhradní rodinné péče v Ústeckém kraji“ – konference „Náhradní rodičovství“

V rámci projektu Podpora náhradní rodinné péče v Ústeckém kraji, registrační číslo: CZ.1.04/3.1.03/C2.00046, který je realizován od února 2014 do června 2015 a je financován Evropským sociálním fondem prostřednictvím Operačního programu lidské zdroje a zaměstnanost, se dne 25. května 2015 uskutečnila na půdě Krajského úřadu Ústeckého kraje konference „Náhradní rodičovství“.

Záštitu nad akcí převzal Mgr. Martin Klika, MBA, člen Rady Ústeckého kraje a zahájení byl osobně přítomen pan Pavel Csonka, předseda výboru Zastupitelstva Ústeckého kraje pro zdravotnictví a sociální věci. Všechny přítomné dále přivítala Ing. Petra Lafková, vedoucí odboru sociálních věcí Krajského úřadu Ústeckého kraje a o průběhu a významu projektu podal informace Ing. Karel Giampaoli, vedoucí oddělení sociální práce, jehož pracovníci projekt realizují.

První příspěvek konference přednesla JUDr. Věra Novotná, věnovala se pozitivům a negativům nové právní úpravy  a diskusi o potřebě změn v oblasti sociálně-právní ochrany dětí a zejména náhradní rodinné péče. Následoval příspěvek PhDr. Lenky Průšové, Ph.D. na téma psychosociální problémy spojené s realizací náhradní rodinné péče (rizika a problémy spojené s výběrem a realizací). Obě lektorky se oblasti náhradní rodinné péče věnují dlouhodobě, jejich příspěvky se setkaly s velkým ohlasem.

Konference se zúčastnilo přibližně osm desítek odborníků zabývajících se sociálně-právní ochranou dětí a to jak z řad sociálních pracovníků obcí, tak i zástupců osob pověřených k výkonu sociálně-právní ochrany dětí, zástupců poskytovatelů sociálních služeb a dětských domovů.

Občerstvení pro účastníky konference zajišťovala sociální firma Fokus Labe.

 

Odkazy

 
Zodpovídá: Bc. Jarmila Strnadová
Vytvořeno / změněno: 8.6.2015 / 8.6.2015
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém