Orientační nabídka


 

Konference Stop and Stay nabídla inspiraci

001
Členku olympijského týmu cukrářů, učitelku odborného předmětu Střediska školních řemesel a služeb v Děčíně Pavlínu Klopfštokovou vyhlásil předseda krajské Asociace hotelů a restaurací Milan Nemrava Učitelem odborného předmětu roku 2011 Ústeckého kraje. Hotelem roku byl vyhlášen teplický Payer a nejlepší restaurací mostecký Benedikt.
Tisková zpráva ze 4. května 2012
 

 
 

K udílení cen došlo v průběhu prvního dne celorepublikové konference cestovního ruchu Stop and Stay, kterou dnes a zítra pořádá v Hradu Litoměřice Centrum cestovního ruchu Litoměřice, příspěvková organizace města.

 „Mottem již čtvrtého ročníku konference ‚Zastav se a zůstaň – inspirujme se navzájem‘ jsou příklady dobré praxe. Proč vymýšlet v oblasti cestovního ruchu nové postupy, když si můžeme vyslechnout zkušenosti realizátorů úspěšných projektů a inspirovat se jimi,“ uvedla ředitelka CCR Litoměřice Anna Matulová.

Podle senátora Alexandra Vondry, předsedy správní rady nově vzniklé destinační agentury České středohoří, který konferenci úvodním slovem zahájil, je přitom čím se inspirovat. „Inspirací nepochybně jsou dosažené veleúspěchy destinační agentury České Švýcarsko, úspěšný projekt stavby žateckého Chrámu chmele a piva nebo rekonstrukce litoměřického gotického hradu s výstavou věnovanou českému vinařství. Věřím, že obdobně úspěšně skončí i právě probíhající jednání ohledně budoucího využití roudnického zámku,“ konstatoval senátor, který v rámci propagace turisticky zajímavých míst tohoto regionu pořádá příští týden právě v Hradu Litoměřice jednání ministrů obrany zemí Visegrádské čtyřky.

Pozadu nezůstává ani Ústecký kraj. Kromě podpory rozvoje infrastruktury a destinačních agentur zmínil radní Radek Vonka i úsilí kraje dokončit cyklostezku vedoucí podél Labe. „Koncem příštího roku chceme otevřít poslední úsek trasy vedoucí Ústeckým krajem,“ informoval radní zodpovědný za oblast cestovního ruchu.

Konference je dvoudenní. Ve čtvrtek prezentoval místostarosta Žatce Jan Novotný již zmíněný projekt Chrámu chmele a piva. Představeny byly dosavadní zkušenosti s přepravními cestami určenými pro podporu cestovního ruchu, stejně jako nové možnosti využití internetu a mobilních aplikací v cestovním ruchu. Páteční program akce byl rozčleněn do několika bloků s předem danými tématy. Stěžejní prezentaci přednesl radní Ústeckého kraje pro regionální rozvoj a cestovní ruch, který přítomným popsal veškeré aktivity projektu Brána do Čech a představil rozvojové vize do budoucna. Prostor dostaly prezentace ředitelů destinačních agentur České Švýcarsko Filipa Brodského a Českého středohoří Martiny Soldatkové. Součástí prezentace Martiny Soldatkové byly i vstupy radního Vonky, který na jednotlivých aktivitách destinační agentury vysvětloval synergické vazby mezi destinacemi a krajem, které jsou základním předpokladem k úspěšné a efektivní marketingové kampani v oblasti cestovního ruchu Ústeckého kraje.

Připravila: Bc. Ellen Herzogová, oddělení cestovního ruchu a regionálního rozvoje KÚÚK

01

Radní Radek Vonka předal cenu Ústeckého kraje Pavlíně Klopfštokové, vyhlášené Učitelem odborného předmětu roku 2011.

 
Zodpovídá: Mgr. Alena Tichá
Vytvořeno / změněno: 4.5.2012 / 4.5.2012
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém