Orientační nabídka


 

Konference Stop prach v Duchově

1
Udržitelný rozvoj Ústeckého kraje je jednou z hlavních priorit vedení kraje.
 

 
 

 Tisková zpráva z 9. dubna 2010

 

Udržitelný rozvoj Ústeckého kraje je jednou z hlavních priorit vedení kraje. Proto Ústecký kraj podpořil konferenci Stop prach odborníky z odboru životního prostředí a oddělení regionálního rozvoje. Pořadatelům konference, tj. Severočeským dolům, iniciativě Stop prach i představitelům města Duchcov poděkoval náměstek hejtmanky, zodpovědný za oblast průmyslu a životního prostředí, Arno Fišera. „Pokud největší producenti emisí dbají na zdraví lidí a přispívají k udržitelnému rozvoji obcí a kraje, potom je pro nás snazší spolupracovat na podmínkách fungování významných firem v Ústeckém kraji,“ dodal náměstek Fišera.

Ani Ústecký kraj nezůstává v podobných aktivitách stranou a objednal u zdravotního ústavu měření možných ohrožených lokalit nebo zakoupil přístroj na měření nano částic, které poškozují dýchací orgány nejvíce.

Otázka prašnosti, jinak koncentraci suspendovaných částic ve vnějším ovzduší, je v současnosti jedním z nejvýznamnějších problémů ochrany životního prostředí nejen v ČR. Průběžné výsledky ukazují jako na hlavní subjekty imisních hodnot nejen na velké výrobní firmy, ale také na dopravu a lokální topeniště. Jedním ze závěrů konference tedy bylo, že výrobní provozy Ústeckého kraje, které musí dodržovat emisní stropy, jsou pouze součástí celkového objemu látek ovlivňující naše zdraví. My všichni máme možnost část z milionů tun prachu, který dopadá na přírodu kolem nás, ovlivnit.

 

1

 

 

 

 

 

 
Zodpovídá: Mgr. Magdalena Hanáčková
Vytvořeno / změněno: 9.4.2010 / 9.4.2010 | Účinnost do: 31.5.2010
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém