Orientační nabídka


 

Konference v knihovně se zúčastnilo více než 70 angličtinářů

V Knihovně Ústeckého kraje se pod záštitou krajské radní Jindry Zalabákové uskutečnila Konference pro lepší angličtinu. Nabitého odpoledního programu se zúčastnilo více než sedmdesát učitelů angličtiny z celého Ústeckého kraje.
Tisková zpráva ze dne 29. února 2024
01
 

 
 
Ve středu 28. února se v Knihovně Ústeckého kraje uskutečnila Konference pro lepší angličtinu s podtitulem Meet. Share. Inspire. Konferenci určenou pro aktivní učitele angličtiny uspořádalo Evropské centrum jazykových zkoušek ve spolupráci s Cambridge University Press & Assessment a Knihovnou Ústeckého kraje. Záštitu nad celou akcí převzala členka Rady Ústeckého kraje pro oblast školství, mládeže a sportu Jindra Zalabáková.

Konference pro lepší angličtinu byla poprvé realizována v roce 2022 v Českých Budějovicích, kde se uskutečnila i o rok později. Letos se pak organizátoři rozhodli tento úspěšný formát postavený na sdílení zkušeností a příkladů dobré praxe přenést i do dalších krajských měst.

Konferenci v Ústí nad Labem slavnostně zahájila krajská radní Jindra Zalabáková spolu s ředitelkou Knihovny Ústeckého kraje Janou Linhartovou, ředitelem Evropského centra jazykových zkoušek Davidem Schaffelhoferem a zástupkyní Cambridge University Press & Assessment Františkou Lutterovou.

Pro účastníky byl připraven bohatý odpolední program plný inspirativních seminářů a workshopů vedených tuzemskými i zahraničními odborníky. Nechyběla ani prezentace nových učebnic a dalších moderních výukových materiálů. Konference v ústecké knihovně se zúčastnilo více než sedmdesát učitelů angličtiny ze základních a středních škol z celého Ústeckého kraje.

„Větší vzdělávací akce pro vyučující angličtiny se obvykle odehrávají v našem hlavním městě, a angličtináři v regionech tak bývají o takové příležitosti ochuzeni. Proto jsme se rozhodli zorganizovat vlastní konferenci a přinést ji do několika měst. Je skvělé vidět tolik nadšených vyučujících z ústeckého regionu a věřím, že touto akcí zakládáme tradici na další léta,“ hodnotí konferenci ředitel Evropského centra jazykových zkoušek David Schaffelhofer.

Konferenci si pochvalovala i radní Jindra Zalabáková, která ji okomentovala slovy: „Jsem ráda, že v Ústeckém kraji dáváme vzdělávání širší rozměr a jednou z forem je i pořádání této konference. Věřím, že zástupci škol zde najdou inspiraci a propojení. Děkuji všem, kteří se na organizaci Konference pro lepší angličtinu podíleli.“

Text: Jan Černecký, mluvčí Knihovny Ústeckého kraje 

1
V Knihovně Ústeckého kraje se konala Konference pro lepší angličtinu

 

2
Účast byla velká

 

3
Radní Ústeckého kraje Jindra Zalabáková převzala nad konferencí převzala záštitu

 

4
Zleva: Ředitelka Knihovny Ústeckého kraje Jana Linhartová, ředitel Evropského centra jazykových zkoušek David Schaffelhofer a radní Ústeckého kraje Jindra Zalabáková

 

 



 
Zodpovídá: Mgr. Hana Šťástková
Vytvořeno / změněno: 29.2.2024 / 29.2.2024
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém