Orientační nabídka


 

Kontakty s Francií

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Odpověď pro Contact (Markéta Chvojková, mchvojkova@ccft-fcok.cz)
 

 
 

ODPOVĚĎ NA DOTAZ pro Markéta Chvojková, mchvojkova@ccft-fcok.cz (Contact, Časopis Francouzsko-české obchodní komory) ze dne 30.1.2004

 

Dotaz (v původním znění):

1.Působí v Ústeckém kraji nějaký významný investor z Francie?

2.Jaké jsou možnosti investic v Ústeckém kraji?

 

Odpověď:

1. V současné době v Ústeckém kraji nepůsobí žádný významný francouzský investor.

2. Dlouhá průmyslové tradice našeho regionu a schopní lidí jsou základy, na kterých se dá do budoucna stavět. Našim cílem  je, aby se nám tyto předpoklady podařilo zužitkovat a přivést do našeho kraje silné a stabilní investory, kteří jeho bezesporu velkého potenciálu využijí a zároveň mu napomohou k dalšímu rozvoi. Jedním z nejdůležitějších úkolů pro naši spolupráci je v současné době mimo jiné zajištění strategického investora pro žateckou průmyslovou zónu Triangle. Na příkladu této lokality je dobře vidět, jakým směrem by se naše vzájemná spolupráce měla ubírat. Ústeckému kraji se podařilo získat finanční prostředky z programu CzechInvestu na podporu průmyslových zón a z bývalého vojenského letiště tak postupně vzniká lokalita pro silného zahraničního investora. Kraj v případě této zóny investičně a technicky garantuje vybudování veškeré infrastruktury. V souvislosti touto lokalitou se opět ukázalo, jak důležitá je plně rozvinutá dopravní infrastruktura v kraji. Dostavba dálnice D8 a zkapacitnění silnice R7 stejně jako rozšíření průchodnosti hranice s Německem jsou proto pro kraj prioritní úkoly.

Náš region skýtá pro investory i mnoho dalších příležitostí, ať již jsou to v současné době nevyužité průmyslové areály nebo možnost vystavět nové výrobní komplexy na zelené louce. Ústecký kraj v úzké spolupráci s jednotlivými městy a obcemi shromažďuje podrobné informace a uveřejňuje na svých internetových stránkách (www.kr-ustecky.cz). Krom toho prezentuje možnosti investovat v Ústeckém kraji i na specializovaných výstavách a veletrzích doma i v zahraničí. Březnu se tak představí na veletrhu investičních příležitostí v francouzském Cannes.

 

Vydala: Mgr. Romana Konečná, tisková mluvčí Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 754, mobil 603 192 631

e-mail: konecna.r@kr-ustecky.cz

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 5.2.2004 / 5.2.2004 | Zveřejnit od-do: 5.2.2004-5.3.2004
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém