Orientační nabídka


 

Koordinační studie pro cyklostezky vznikne v průběhu příštího roku

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Koordinační studie pro cyklostezky vznikne v průběhu příštího roku
Rada Ústeckého kraje souhlasí se zahájením zpracování koordinační studie k budoucí síti cyklostezek v Ústeckém kraji. Na dokument by mělo vytvoření studie pro čtyři páteřní mezinárodní a nadregionální trasy. "Jde o trasy, které jsou z hlediska rozvoje cykloturistiky v našem regionu zásadní, proto chceme jejich dobudování řešit přednostně," uvedl náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 7.12. 2005

Koordinační studie pro cyklostezky vznikne v průběhu příštího roku

 

Krajská rada se na své schůzi 7. prosince opět zabývala dalším rozvojem cyklostezek v Ústeckém kraji. Radní se seznámili s postupem prací na projetu „Koordinační studie cyklostezek“, který připravuje odbor regionálního rozvoje krajského úřadu. „V rámci přípravy koordinační studie jsme v polovině listopadu podali žádost o finanční prostředky ze Společného operačního regionální programu. V současné době čekáme na oznámení, zda bude požadovaná dotace kraji přidělena,“ řekl zástupce a náměstek hejtmana Radek Vonka. Projekt, který  byl podán pod názvem „Marketingová studie rozvoje cykloturistiky v Ústeckém kraji“(koordinační studie) má celkový rozpočet 2,7 milionů korun, z 2 miliony by měl tvořit příspěvek z prostředků Strukturálních fondů EU. Spoluúčast kraje ve výši 700 tisíc korun je již  schválena v rámci krajského spolufinancování příslušného grantového schématu. Samotná práce na studii by měla začít na konci ledna 2006, hotova by měla být do konce roku. „Největším problém při budování sítě cyklostezek stále zůstává jejich návaznost. Zpravidla to vypadá tak, že cyklostezky jsou vybudovány v okolí větších měst a končí na hranicích jejich katastrů. Sousední malé obce nemají prostředky ani na přípravu potřebné projektové dokumentace, natož pak na jejich výstavbu,“ poznamenal Radek Vonka.

Na zpracování koordinační studie by mělo navázat vytvoření studie pro čtyři páteřní mezinárodní a nadregionální trasy. „Jde o  trasy, které jsou z hlediska rozvoje cykloturistiky v našem regionu zásadní, proto chceme jejich dobudování řešit přednostně,“ uvedl Radek Vonka. Jde o Labskou stezku č.2 - vedoucí od hranice SRN přes Děčín, Ústí nad Labem, Litoměřice až na hranice Středočeského kraje, Cyklostezku Ohře - vedoucí od hranic Karlovarského kraje přes Klášterec, Kadaň, Žatec, Louny, Libochovice do Litoměřic, Krušnohorskou magistrálu č.23 - vedoucí z Děčína přes oblast Labské pískovce po hřebenech Krušných hor územím regionů Ústecka, Teplicka, Mostecka, Chomutovska až na hranice Karlovarského kraje a Cyklostezku Ploučnice, která vede z Děčína přes Benešov nad Ploučnicí na hranice Libereckého kraje. „Součástí studií bude celkem 226 kilometrů stezek. V dokumentu bude například vyhledávací studie se zákresem do pozemkových map, předběžné projednání s vlastníky pozemků a jednotlivými obcemi na trase, ale i předběžný geologický průzkum a návrhy technických řešení a předběžné stanovení ceny příprav a realizace. Rozhodně to nebude levná záležitost, celkové náklady přesáhnou podle odhadů 15 milionů korun, z toho na mapové podklady, zaměření a geologie připadá přibližně 5 milionů,“ řekl Radek Vonka. Více než deset milionů korun by chtěl kraj do přípravy dokumentace pro rozvoj cyklostezek vložit již v příštím roce.

 

připravil: Vojtěch Krump, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 742

krump.v@kr-ustecky.cz

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 9.12.2005 / 9.12.2005 | Zveřejnit od-do: 9.12.2005-9.1.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém