Orientační nabídka


 

Kraj chce řešit s ministry dofinancování sociálních služeb

01
Ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová spolu s hejtmanem Ústeckého kraje Oldřichem Bubeníčkem a krajským radním Martinem Klikou navštívila město Duchcov, setkala se s vedením města a prohlédla si i některá místa ve městě, která se stala před dvěma lety dějištěm nepokojů. Její cesta poté vedla na krajský úřad, kde jednala se zástupci regionu a významných institucí o Paktu zaměstnanosti a jeho dalším pokračování. Novinářům poté s radním Klikou představila společné kroky ve snaze získat prostředky na dofinancování sociálních služeb.
Tisková zpráva ze dne 24. dubna 2015
 

 
 

Při dnešní návštěvě ministryně se hovořilo o podpoře mimoškolních aktivit dětí v předškolním věku a o současné situaci v sociálně vyloučených lokalitách. Ministryně na jednání v Duchcově seznámila zástupce města i neziskových organizací o novém zavedení veřejných služeb. Řešila se i problematika asistentů kriminality. „Je nutné změnit podmínky pro jejich zaměstnání a řešit s tím spojené úpravy legislativy. Alespoň pro Ústecký a Moravskoslezský kraj,“ uvedla ministryně Marksová při jednání. Ministryně se setkala i se zástupci regionu k projektu Pakt zaměstnanosti, jehož cílem je zvýšení konkurenceschopnosti a zaměstnanosti v Ústeckém kraji na stav srovnatelný s ostatními kraji.

Při společném jednání řešila ministryně s vedením kraje velmi aktuální otázku financování sociálních služeb. Ústecký kraj totiž v letošním roce získal na tyto služby méně prostředků od státu, než tomu bylo v předchozích letech. Hejtman Ústeckého kraje proto v dopise vyzval ministra financí k dalšímu jednání o dofinancování. „O této otázce jednali hejtmané na Radě Asociace krajů dne 20. 3. 2015 za přítomnosti paní ministryně Michaely Marksové, která přislíbila krajům dalších 720 milionů korun. Vážený pane ministře, žádám vás proto, abyste ve spolupráci s ministryní práce a sociálních věcí dofinancování sociálních služeb krajům co nejdříve dořešili a zajistil,“ uvedl hejtman v dopise.

01
Ministryně Michaela Marksová při rozhovorech s novináři.

002
Ministryně Marksová spolu s krajský radním Martinem Klikou.

 


 

 
Zodpovídá: Ing. Lucie Dosedělová
Vytvořeno / změněno: 27.4.2015 / 27.4.2015 | Účinnost od-do: 27.4.2015-27.5.2015
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém