Orientační nabídka


 

Kraj pomůže městu Lovosice řešit starou ekologickou zátěž

znak
Hejtman Oldřich Bubeníček se opětovně ujal koordinační role při řešení lovosické staré ekologické zátěže, kterou městu v minulosti zanechala společnost Wowitra. Kraj je připraven pomoci městu za předpokladu, že lovosické zastupitelstvo záležitost nebezpečných odpadů projedná a schválí finanční spoluúčast města.
 

 
 

Další z řady jednání o dalším postupu se uskutečnilo na krajském úřadu ve čtvrtek 14. listopadu.

 

Na jaře tohoto roku schválil lovosický stavební úřad demolici objektu společnosti Wowitra, která po několika změnách majitelů navázala na činnost někdejšího provozu ústecké Setuzy. Při likvidaci objektu se záhy odhalily problémy s přítomnými nebezpečnými látkami z minulosti, které je nutno adekvátním způsobem zajistit a likvidovat. Nápravná opatření, jejichž uložení „známé povinné osobě“ přísluší lovosickému městskému úřadu, budou s největší pravděpodobností finančně náročná. Pokud se realizace nechopí identifikovaný vlastník, jsou na řadě Lovosice.  

 

„Kraj je připraven Lovosicím pomoci za předpokladu, že město splní kroky dohodnuté při minulých jednáních. Očekávám, že lovosické zastupitelstvo se po podrobném projednání způsobu řešení staré ekologické zátěže na území města a vyčíslení finančních nároků obrátí na kraj,“ uvedl hejtman Oldřich Bubeníček.

 

Jednání se zúčastnili zástupci vedení Lovosic a městského úřadu společně s kompetentními zástupci krajského úřadu. O dalším postupu by mělo lovosické zastupitelstvo jednat v polovině prosince.

 

Připravil: OMK
 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 15.11.2013 / 15.11.2013
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém