Orientační nabídka


 

Kraj považuje obor lodník za rodinné stříbro českého školství

logo ÚK
Ústecký kraj vítá plány Ministerstva školství České republiky, které chce pomoci zachovat tzv. rodinné stříbro českého školství. Hlavním smyslem záměru je ekonomická podpora vybraných oborů středních škol, které vzdělávají žáky v tradičních, ale ve finančně náročných profesích. Kraj proto dostal za úkol vytipovat na svém území obor, který by si tuto výjimečnou ochranu ministerstva zasloužil.
Tisková zpráva z 2. 2. 2011
 

 
 

Jako typický příklad zmíněného rodinného stříbra byl vybrán obor jedinečný v celé České republice. Vyučuje se na Střední škole lodní dopravy a technických řemesel v Děčíně, která patří mezi krajské  příspěvkové organizace, a jedná se o vzdělávání lodníků. Tento obor láká do Děčína zájemce i ze Slovenska a dalších okolních zemí. Při svém studiu žáci využívají mimo jiné lodní dílny na Labi. Příprava lodníků je poměrně finančně náročná. I proto se Ústecký kraj rozhodl doporučit ministerstvu školství právě tento obor, který si zaslouží být mezi rodinné stříbro zařazen.

 

Kraj nyní očekává, že předběžné plány budou dotažené do konce a všechny podmínky ohledně vytvoření jakési ochrany nad vybranými obory budou smluvně ošetřeny tak, aby střední školy věděly, co pro ně zařazení do programu znamená a obnáší. Pokud Ústecký kraj neobdrží dostatečné záruky, jak přesně bude následná podpora oboru vypadat, škola i nadále zůstane zahrnuta do projektu páteřních škol.

 

Připravila:

Bc. Alena Tichá

oddělení tiskových informací

Kancelář hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.: 475 657 741, ticha.a@kr-ustecky.cz,

www.kr-ustecky.cz

 
Zodpovídá: Mgr. Alena Tichá
Vytvořeno / změněno: 2.2.2011 / 2.2.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém