Orientační nabídka


 

Kraj pracuje na rozvoji sítě cyklostezek

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Kraj pracuje na rozvoji sítě cyklostezek
Ústecký kraj nadále pokračuje v přípravě plánů na rozvoj sítě cyklostezek. Na zpracování marketingové studie mapující stav a možnosti jejich rozvoje získal kraj z evropského Společného operačního programu dva miliony korun.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 4.7.2006

 

Kraj pracuje na rozvoji sítě cyklostezek

 

Ústecký kraj nadále pokračuje v přípravě plánů na rozvoj sítě cyklostezek. Na zpracování marketingové studie mapující stav a možnosti jejich rozvoje získal kraj z evropského Společného operačního programu dva miliony korun. Dalších 700 tisíc pak na vypracování studie uvolnil ze svého rozpočtu. „V květnu byl v rámci výběrového řízení vybrán zpracovatel  a práce na tomto koncepčním materiálnu se již rozeběhly. Podle zadání by měla být studie rozvoje cykloturistiky v našem kraji hotová v květnu 2007,“ říká náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka.

                Studie by měla obsahovat jak bilanci stávajících cyklotras a cyklostezek tak i přehled o plánovaných úsecích a popis jejich projektové a finanční připravenosti. „Chceme také aby materiál stanovil, kudy povedou trasy různé úrovně a jak na sebe budou navazovat, tedy jak budou cyklostezky rozděleny na páteřní, regionální a místní,“ přibližuje obsah dokumentu Radek Vonka. „Důležitou součástí studie bude také návrh napojení cyklostezek a cyklistických tras na sousední Sasko,“ dodává. Velkou pozornost by měl zpracovatel věnovat také finanční analýze rozvoje cykloturistiky. „Očekáváme, že studie nám pomůže nejen stanovit náklady na vybudování nových tras ale také vytipuje zdroje peněz na jejich výstavbu, například z oblasti evropských strukturálních fondů,“ připomíná Vonka   

                Při přípravě studie chce kraj spolupracovat se všemi, kterých se rozvoj cykloturistiky dotýká. Obce, neziskové organizace, podnikatele z oblasti cestovního ruchu ale například i zástupci správ chráněných území budou mít možnost zapojit se do její přípravy v rámci v rámci vznikajících pracovních skupin, které budou řešit konkrétní problémy, workshopů a konference.

                Významnou roli při rozvoji cykloturistiky by měla sehrát také Nadace „Ústeckým krajem na kole“, jejíž vznik Radek Vonka inicioval. „Kraj bude zakladatelem nadace spolu s šestnácti obcemi, Klubem českých turistů a několika dalšími subjekty. Jedním z jejích hlavních úkolů by mělo být shromažďování peněz na údržbu a rozvoj stávající sítě cyklostezek. Koordinace výstavby cyklostezek vždy narážela na to, že chyběl subjekt, který by zastřešil jednotlivé obce a umožnil jednat společně. Nadace by v tomto směru měla rozvoji cykloturistiky v našem regionu výrazně pomoci,“uzavírá Radek Vonka.

 

 

 

 

 

připravil: Vojtěch Krump, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 742

krump.v@kr-ustecky.cz

 

 

Kraj pracuje na rozvoji sítě cyklostezek

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 11.7.2006 / 11.7.2006 | Zveřejnit od-do: 10.7.2006-10.8.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém